Minunea familiei Vătavu: Cum a devenit o orfană, corigentă, studentă eminentă la Sorbona

FOTO: Captură Digi24 TV
FOTO: Captură Digi24 TV

La vârsta de 8 ani, Eliza, o fetiță dintr-un centru de plasament, intră în familia Vătavu. Era în clasa a doua, iar gândurile nu prea îi stăteau la școală. Însă lucrurile s-au schimbat la scurt timp, potrivit jurnaliștilor de la Digi24.

Părinții adoptivi au început, pas cu pas, să o convingă cât de importantă este educația. Iar rezultatele au venit în scurt timp. Eliza a reușit să recupereze ce a pierdut și în câțiva ani a devenit un elev premiant.

„În dezvoltarea mea personală au contribuit mai mult decât 100%. Nu cred că aș fi ajuns aici fără ei, fără suportul lor, fără eforturile lor, fără tot ce au făcut ei pentru mine. Nu sunt cuvinte pentru a-i descrie, pentru că sunt oameni cât 10 la un loc”, le-a povestit Eliza, jurnaliștilor de la Digi24.

Acum este studentă în ultimul an la limbi străine la celebra Universitate Sorbona din Paris. A reușit să se și angajeze la una dintre cele mai mari bănci din Franța.

„Sunt mândră de ea pentru că este un copil deosebit. Ea face parte din familia noastră şi va face parte toată viaţa din familia noastră. Ea are deja un viitor asigurat. Nu ne este teamă că îi este frică de ziua de mâine”, a spus Eugenia Vătavu, mama Elizei.

Familia Vătavu a decis să mai dea o șansă altor șase copii din plasament.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.