Un nou plagiat de răsunet. Ministrul care a copiat două treimi din teza de doctorat

ministrul sănătății plagiat
Florian Bodog. Foto: Arno Mikkor (Wikimedia Commons) / pressone.ro

Ministrul Sănătății Florian Bodog a plagiat două treimi din teza de doctorat în Ştiinţe Economice, a descoperit jurnalista de investigații Emilia Şercan.

Mai exact, ministrul PSD al Sănătății a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Științe Economice, intitulată „Managementul și marketingul unităților sanitare” şi susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT).

Două dintre cărțile din care a copiat sunt semnate, una, de un consilier personal de-al său − decanul unei facultăţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, iar alta, de o colegă − conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea, se arată în articolul publicat de pressone.ro.

Doctoratul în Ştiinţe Economice este cel de-al doilea titlu științific de doctor pe care îl deține Bodog, primul fiind cel în Științe Medicale, obţinut în 2001 la Universitatea din Oradea.

Florian Dorel Bodog (46 de ani) este medic chirurg, specialist în chirurgie plastică și reparatorie, profesor universitar și prodecan al Facultății de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea. A mai fost decan al aceleiaşi facultăți, șef de cabinet al ministrului Ladislau Ritli, director și secretar de stat în Ministerul Sănătății.

De asemenea, el este și senator al României (din decembrie 2012).

Potrivit pressone.ro, ministrul Bodog a avut nevoie de numai trei cărți pentru a încropi cea mai mare parte a tezei sale de doctorat în Științe Economice. Bodog a urmat studiile doctorale în Ştiinţe Economice la Universitatea din Oradea, însă teza de doctorat şi-a susținut-o la UVT.

Primul conducător de doctorat i-a fost profesorul Mihai C. Demetrescu, de la Universitatea din Oradea, care a murit însă în 2001. Coordonatorul care l-a preluat pentru a putea finaliza studiile este profesorul universitar Gheorghe Ionescu, de la Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor din cadrul UVT.

ministrul sănătății plagiat
Sursa: pressone.ro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.