Ministrul Justiției Florin Iordache și-a dat demisia

Florin Iordache
Florin Iordache. Foto: gov.ro

Ministrul Justiției, Florin Iordache, autorul OUG 13, și-a anunțat demisia. A făcut anunțul imediat după ședința de Guvern și a plecat repede după anunț, fără să accepte nicio întrebare din partea jurnaliștilor.

De altfel, premierul Sorin Grindeanu a dat de înțeles că, în cazul în care Iordache nu-și va da demisia, îl va demite. „O să am o discuție cu dânsul în seara asta sau mâine dimineață, iar mâine, după ședința de Guvern, mâine după-masă, o să vă anunț ce decizie am luat. (…) Decizia mea e luată”, a spus Grindeanu.

În urmă cu nouă zile, ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat după ședința de Guvern, că proiectul OUG 13/2017 prin care sunt modificate codurile penale a fost adoptat.

În ceea ce privește abuzul în serviciu, Florin Iordache a declarat că s-a eliminat punerea în mișcare la plângerea prealabilă, iar cuantumul a rămas în valoarea la 200.000 de lei. Nu va fi nimeni sancționat sub această sumă, dar prejudiciul se va recupera în civil.

Ministrul Justiției a refuzat să ofere explicații și le-a spus jurnaliștilor că numai guvernul își stabilește prioritățile.

Imediat după acest anunț, au început proteste în toată țara. Săptămâna trecută s-a înregistrat și un record de participare, după ce au ieșit în stradă, în toată țara, în jur de 600.000 de oameni pentru a protesta împotriva acestei ordonanțe de urgență.

După primele zile de proteste, premierul Sorin Grindeanu a ieșit împreună cu liderul PSD, Liviu Dragnea, și a spus că va susține în continuare ordonanța. Apoi, premierul s-a răzgândit și a dat OUG 14, prin care se abrogă OUG13. Legea care privește abrogarea urmează să fie dezbătută în Parlament.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.