Ministrul Fondurilor Europene și-a dat demisia

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, și-a dat demisia. De altfel, ministrul Nica apărea pe lista celor care nu vor mai face parte din noul Guvern. Acesta e considerat un apropiat al fostului premier Mihai Tudose, alături de vicepremierul Marcel, ministrul Transporturilor, Felix Stroe și ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

Decizia demisiei a fost luată având în vedere contextul actual și va fi efectivă începând cu data de 22 ianuarie, pentru a nu perturba obligațiile oficiale implicate de vizita în România, săptămâna aceasta, a unei delegații a Comisiei Europene”, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

În cele trei luni de mandat, ministerul condus de Nica a semnat contracte de finanțare în valoare totală de peste 4 miliarde euro, potrivit comunicatului.

Provocările anului 2018, pe care sunt convins ca succesorul meu le va trata cu responsabilitate, sunt legate de: evitarea pierderii banilor europeni în Programul Operational Regional (unde au fost identificate proiecte alternative derulate de beneficiari pe buget de stat sau împrumuturi), simplificarea MySMIS2014, rezolvarea problemelor salariale pentru beneficiari”, a mai adăugat Marius Nica.

Marius Nica a mai fost în această funcție și în Guvernul condus de Victor Ponta, fiind considerat un apropiat al Rovanei Plumb. De asemenea, a mai deținut și funcția de președinte al Consiliului de Administrației al Loteriei Române.

Nica a absolvit Academia Naţională de Informaţii în 2003, cu specializarea jurnalism, comunicare şi psiho-sociologie comportamentală, apoi a lucrat până în 2008 ca ofiţer la MApN, unde îi analiza din punct de vedere al managementului riscurilor de incidente de securitate pe cei care doreau să se angajeze în MApN. A avut propria firmă, Holding Group Trading International SRL.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.