Ministrul Educației, o nouă greșeală colosală: „O lege a educaţiei, dar şi celelante probleme”

valentin popa ministrul educației
Foto: Captură YouTube

Ministrul Educației, Valentin Popa, continuă să facă greșeli gramaticale inexplicabile, pe care nu le-ar face nici măcar un elev conștiincios de clasa a IV-a.

Prezent la dezbaterea moţiunii simple depuse de PNL împotriva sa, ministrul Educației a făcut noi greşeli gramaticale.

„Astăzi sunt aici şi în calitate de ministru şi în calitate de tată.  (…) Această dublă calitate mă obligă să fiu extrem de preocupat de problemele învăţământului, de ce se duc copiii la şcoală şi ce fac acolo, cum fac şcoala. Şi de aceea, în aceste zile, voi definitiva o listă a unui consiliu consultativ care să se ocupe de cele mai importante probleme ale educaţiei româneşti. Inclusiv o nouă lege a educaţiei, dar şi celelante probleme care sunt legate de numărul de ore pe săptămână ale elevilor, de numărul de discipline, creşterea numărului de discipline”, a declarat ministrul Educaţiei, Valentin Popa, citat de mediafax.ro.

Nu este pentru prima dată când acest cuvânt îi pune probleme lui Valentin Popa. Mai demult, el a vorbit despre „moldoveni” și despre „celălanți cetățeni”.

Valetin Popa, care este rectorul Universității Ștefan cel Mare din Suceava din anul 2012, a fost mai mereu în atenția presei din cauza greșelilor grave de exprimare, fie că este vorba de pocirea cuvintelor sau de dezacorduri.

Iată câteva exemple de greșeli făcute de Valentin Popa:

“Mă bucur că am ajuns în ziua în care să tai pamblica la acest Book Cafe. Important este ce spun studenții, noi l-am făcut pentru el”.

“Practic le sunt în acest moment interzise accesul la o astfel de finanțare”

“În prima treime a întregii promoții care au terminat universitatea”

“Avem resursă umană foarte bine pregătită, care au aplicat și au avut proiecte de cercetare”

“Opinia publică consideră că deja o are în administrare acest cămin deși de preluat nu l-am preluat”

“Începe să aibă repercursiuni financiare serioase”

Ecaterina Andronescu, surprinsă în timp ce adormea în emisiune la România TV

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.