Mihaela Buzărnescu a pierdut dramatic finala de la Hobart

Mihaela Buzărnescu. Foto: Facebook
Mihaela Buzărnescu. Foto: Facebook

Mihaela Buzărnescu a pierdut prima finală WTA a carierei, înclinându-se în trei seturi, după un meci care a fost de mai multe ori întrerupt, în fața belgiencei Elise Mertens, care și-a apărat titlul cucerit anul trecut la Hobart, în Australia.

La 29 de ani, după o carieră marcată de accidentări și reveniri spectaculoase, Mihaela Buzărnescu a început timid partida de pe cimentul australian. Belgianca Elise Mertens, care câștigase și anul trecut turneul de la Hobart, învingând în ultimul act o altă româncă, pe Monica Niculescu, a defilat în primul set, scor 6-1.

Meciul a fost întrerupt de ploaie, iar după pauză Mihaela a trecut la conducerea jocului. Buzărnescu a arătat mai mult din tenisul care i-a adus doar victorii în minimum de seturi la Hobart și s-a impus cu 6-4.

În decisiv, Elise Mertens a fost mai exactă în lovituri și, cu toate că Mihaela Buzărnescu a reușit câteva execuții spectaculoase, s-a desprins rapid pe tabela de marcaj, la 4-1, și a avut trei mingi de 5-1. Bucureșteanca s-a luptat din greu pentru fiecare punct pentru a rămâne în meci. Partida a fost întreruptă din nou din cauza ploii la scorul de 5-2 pentru belgiancă și 40:40. Românca a reușit să își adjudece game-ul, însă nu a fost de ajuns.

Mertens s-a impus în cele din urmă cu 6-1, 4-6, 6-3 și a câștigat al doilea titlu WTA al carierei.

Finala de la Hobart rămâne, totuși, o performanță în sine pentru Mihaela Buzărnescu, care în urmă cu doar un an era în afara Top 500 mondial. Acum, surprinzătoarea jucătoare din România este între primele 50 de jucătoare ale lumii, fiind înaintea Mariei Șarapova în ierarhia WTA.

Pentru Mihaela, care anul trecut a câștigat 70 de meciuri – majoritatea în turnee din a doua categorie valorică a tenisului mondial -, urmează debutul pe tabloul principal la Australian Open. Și ce debut va fi, împotriva danezei Caroline Wozniacki, a doua favorită și câștigătoarea Turneului Campioanelor de la finalul anului trecut.