Cel mai periculos traseu din lume se redeschide pentru public

micul drum al regelui
Micul drum al regelui. Foto: www.caminitodelrey.org

„Micul drum al regelui”, supranumit „cel mai greu traseu din lume”, care străbate un canion la 100 de metri înălțime deasupra unui râu, se va redeschide pentru public. În ultimii ani, traseul a fost închis după ce 5 oameni au murit încercând să îl traverseze, relatează dailymail.co.uk.

Traseul este cunoscut drept „El Caminito del Rey” (în traducere, „Micul drum al regelui”) și se află în Spania, în provincia Malaga. Lung de 7,7 kilometri, traseul are porțiuni alcătuite din platforme care se întind de-a lungul pereților stâncoși, din trepte sau din podețe ce traversează canionul.

Parcurgerea acestui traseu era o provocare foarte populară printre turiști până când 5 persoane au murit încercând să-l traverseze, în anii 1999-2000. Autoritățile au închis traseul în 2001, iar cu timpul podețele s-au deteriorat. În plus, cei care se aventurau în ciuda interdicției riscau să primească o amendă de 6.000 de euro.

Însă acum traseul a fost renovat și se va redeschide oficial pentru public pe 28 martie, la 14 ani de când a fost închis. Pentru a asigura protecția drumeților, au fost montate garduri, balustrade și trepte. Restaurarea „Micului drum al regelui” a costat 2,8 milioane de euro și a reușit să păstreze farmecul locului.

Inițial, drumul a fost construit pentru a asigura accesul muncitorilor la centralele hidroelectrice din regiune, între anii 1901 și 1905. Traseul și-a primit denumirea de „Micul drum al regelui” după ce a fost parcurs de Alfonso al XIII-lea, rege al Spaniei în perioada 1886 – 1931, acesta traversându-l când a mers la ceremonia de inaugurare a unui baraj din apropiere.

Pe traseu se află și o peșteră pe care turiștii o pot vizita. În primele 6 luni de la inaugurare traseul va putea fi parcurs gratuit, iar apoi va fi introdusă o taxă modică.

micul drum al regelui
Înainte de a fi reparate, o parte din platformele de pe traseu erau distruse. Foto: Gabirulo Flickr via Wikimedia Commons
micul drum al regelui
Micul drum al regelui. Foto: www.caminitodelrey.org

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

output_Odsky7

Recomandările editorilor GreatNews:

Călătorii uimitoare prin castelele și conacele uitate ale României
Românul care a stat un an la închisoare, fără să fie vinovat. A fost închis pentru crima altuia
Peștera secretă din Munții Pădurea Craiului

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.