Un microbuz a căzut într-un râu. 9 oameni au murit

microbuz bistrița
Sursa: Digi24

Nouă persoane au murit, după ce un microbuz în care se aflau zece oameni a căzut în canalul de aducţiune al râului Bistriţa, în zona localităţii Viişoara din judeţul Neamţ, anunță Digi24.

În urma accidentului, o singură persoană – un tânăr de 22 de ani – a reuşit să se salveze. Bărbatul se află acum la spital.

Maşină era o autoutilitară de marfă, iar în ea fuseseră montate banchete din lemn. Potrivit autorităților, victimele au fost prinse între lemnele pe care le aveau în interiorul dubei.

În momentul accidentului în microbuz se aflau muncitori care lucrau în zona Aradului şi care se întorceau acasă, la Piatra Neamţ, de sărbători.

Microbuzul aparținea unei firme private și se pare că s-a prăbușit în râu din cauza exploziei unui cauciuc.

Potrivit autorităților, autoutilitara nu era destinată transportului de persoane.

microbuz bistrița
Sursa: Digi24

Din păcate, accidentele în care au fost implicate microbuze au devenit ceva banal în România. De-a lungul timpului presa a relatat numeroase cazuri în care călătorii stăteau pe scaune nesigure, fără centuri de siguranță, iar șoferii conduceau periculos, vorbind la telefon.

Chiar duminică, 1 aprilie, un microbuz s-a răsturnat în mina Slănic, în timp ce transporta turişti israelieni la salină. 25 de turişti au fost duşi la spital, iar poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Știre în curs de actualizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.