Călătorie fără sfârșit. Povestea unui aventurier care și-a transformat viața într-un voiaj perpetuu

michael hodson
Michael Hodson, pe un vulcan din Antigua și Barbuda. Foto: goseewrite.com

Avocatul Michael Hodson a renunțat la cariera sa pentru a călători în jurul lumii fără ajutorul avioanelor și fără să folosească rezervări în avans, relatează BBC.

În martie 2008, pe când se afla într-un bar din orășelul său natal Fayetteville, Arkansas, Michael Hodson și-a luat prin surprindere prietenii în momentul în care i-a anunțat că își va închide firma de avocatură și că va încerca să înconjoare Pământul într-un an fără să se urce în avioane și fără să facă rezervări în avans. Unii dintre prietenii săi l-au încurajat, alții l-au privit cu neîncredere.

După mai multe luni, în care a trebuit să încheie cazurile de care se ocupa sau să le repartizeze altor avocați, Michael și-a mutat toate lucrurile într-un depozit și și-a închiriat casa.

„Nu exista niciun motiv măreț pentru care voiam să înconjor Globul pe pământ – aș fi vrut să fie ceva mai epic în planificarea mea, dar eu pur și simplu îmi doream să fac ceva distractiv, provocator și unic”, a povestit fostul avocat.

Când a plecat de acasă, Michael nu se aștepta ca această călătorie să se transforme într-un stil de viață. Se gândea că după un an de călătorii se va întoarce acasă, își va deschide un nou cabinet de avocatură și că va scrie o carte de succes despre aventurile sale.

Înainte de a pleca a lansat și un blog de călătorii (goseewrite.com) pentru a-și ține la curent familia și prietenii.

„Uneori nu vedeam un sat sau un om timp de 10 ore”

Când și-a început aventura în decembrie 2008, Michael și-a dat seama că nu îi era deloc ușor să călătorească fără să se urce într-un avion. Până la urmă a reușit, însă nu în 12 luni cum își propusese inițial, ci în 16. Chiar dacă voiajul a durat mai mult decât se aștepta, acest tip de călătorie l-a ajutat să înțeleagă cu adevărat „imensitatea planetei noastre minunate”.

michael hodson
Michael Hodson a renunțat la o carieră în avocatură pentru a călători. Foto: goseewrite.com

Pentru a parcurge distanța de 3.000 de kilometri de la Ushuaia, Argentina (cel mai sudic oraș din lume), până în capitala Buenos Aires, Michael s-a urcat în 3 autobuze de noapte consecutive. „Mă uitam pe geam ore întregi la câmpii care păreau că nu au fost niciodată atinse de oameni”, și-a amintit el.

De la Moscova la Beijing a făcut 7 zile și 7 nopți cu trenul, de-a lungul câmpiilor siberiene: „Uneori nu vedeam un sat sau un om timp de 10 ore”.

La finalul călătoriei a petrecut 22 de zile pe un cargobot pentru a se întoarce din Noua Zeelandă înapoi în Philadelphia, trecând prin canalul Panama: „După 7 zile și 7 nopți în care ne-am deplasat cu 15 noduri (aproximativ 28 de km/h – n.r.), adjunctul comandantului mi-a arătat ecranul radarului navei – eram abia la jumătatea Pacificului și nu exista nicio insula locuită pe sute și sute de kilometri. A fost una dintre cele mai scumpe excursii din călătoria mea. Astfel de excursii costă în general între 120 și 140 de euro pe zi”.

michael hodson
Peisaj din Dahab Bay, Egipt. Foto: goseewrite.com

Bilanț: 80 de țări în 6 ani

Michael și-a dat seama că i-a fost mult mai ușor decât se aștepta să călătorească fără rezervări. Odată ce ajungea într-un oraș cu rucsacul în spinare se uita într-un ghid pentru sugestii de cazare, iar apoi alegea o variantă: „Nu a fost o problemă să găsesc o cameră goală”.

La scurt timp după ce și-a început călătoria, fostul avocat a realizat că întoarcerea sa în SUA va fi una temporară: „După 3 luni de când pornisem în călătorie, în timp ce mă aflam într-un autobuz spre Ushuaia,

michael hodson
Michael Hodson, alături de hiene, în Africa. Foto: goseewrite.com

care traversa Patagonia în 18 ore, am avut o revelație. Mi-am dat seama că nu voiam să mă întorc la vechea mea viață. Lumea este atât de mare și de minunată încât am realizat că voiam să văd cât pot de mult din ea”.

Michael s-a întors în SUA în aprilie 2010, și-a revăzut prietenii și familia și-a pus la punct blogul, astfel încât să poată să trăiască din veniturile aduse de site, în timp ce el călătorea permanent. După câteva luni a plecat din nou la drum.

„De atunci am avut norocul de a călători în peste 80 de țări de-a lungul a 6 ani. De fapt, iubesc mișcarea și rar stau în același loc timp de o săptămână. Mi-am lansat singur provocarea de a călători de la Lisabona, Portugalia, până în Ho Și Min, în Vietnam, în 30 de zile, doar cu trenul. Am făcut autostopul din Kenya până în Etiopia cocoțat în vârful unui camion; m-am plimbat pe jos în Noua Zeelandă; am traversat Australia într-o călătorie epică de două săptămâni; am văzut răsăritul la Angkor Wat și apusul la Machu Picchu. A fost o călătorie extraordinară”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reuniune ca-n filme. Și-a regăsit fiica pe care o credea moartă după 49 de ani
Un politician minor din Muntenegru refuză să conducă o Dacie. „E bună doar pentru poliția comunală!”
Muncitoare din Bangladesh, pentru o fabrică din Vâlcea