Anunț. Când va fi gata metroul din Drumul Taberei

stații de metrou greva de la metrou
Foto: Cristi2555 via Wikimedia Commons

Metroul din Drumul Taberei va fi gata în 2018, a declarat Marin Aldea, directorul general al companiei Metrorex, într-un interviu oferit agenției de presă Agerpres.

Magistrala 5 de metrou, secțiunea Eroilor-Drumul Taberei, ar urma să fie gata până la jumătatea anului 2018.

„La prima secțiune, Eroilor — Drumul Taberei, care este în lucru acum, am realizat circa 87% lucrări de structură și circa 25% finisaje. Ne propunem ca până la finele acestui an — trimestrul 1 anul viitor să terminăm complet lucrările de structură și finisaje, așa încât, spre sfârșitul trimestrului 2 din 2018 ne propunem, subliniez, ne propunem, să punem în funcțiune cu călători această secțiune, acest tronson de metrou”, a declarat Aldea pentru sursa citată.

În ultimii ani, lucrările la metroul din Drumul Taberei au suferit numeroase întârzieri.

Lucrările au început în anul 2011 și ar fi trebuie să fie gata până în 2015. Marin Aldea a spus că au existat probleme de finanțare a acestui proiect.

„Până în anul 2013, semestrul 2, finanțarea pentru acest proiect a fost asigurată în cadrul unui acord de împrumut pe care Guvernul României l-a semnat cu Banca Europeană de Investiții, cu Ministerul Finanțelor Publice — Metrorex fiind agenție de implementare — în valoare de 395 de milioane de euro — valoarea totală a acordului este de 883 de milioane de euro. Din 2011 — 2012 — 2013 primul semestru, valoarea a fost mult subfinanțată și a constituit principalul motiv pentru care ritmul n-a fost conform graficelor stabilite”, a menționat el.

Directorul general a mai spus că Metrorex are acum banii necesari pentru acoperirea tuturor cheltuielilor aferente proiectului pe anul 2017.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.