Metoda Sinești aplicată de hoți și la trenuri. Mecanic: „Polițiștii stăteau și fumau”

FOTO: Radu Moldoveanu/Facebook
FOTO: Radu Moldoveanu/Facebook

Un mecanic de tren îi acuză pe polițiști că nu au intervenit în cazul unui furt dintr-un tren de marfă. Iar metodă este una asemănătoare cu cea aplicată de hoții din zona Sinești.

„Fiind mecanic de locomotivă am asistat cu stupoare in stația Fetești cum agenții de poliție TF permit hoților din vagoane să frâneze trenuri de marfă pentru a le opri și putea fura.

În ziua de 09.05.2018 fiind in stația Fetesti la intrarea unui tren de marfă în stație mai multe persoane s-au urcat din mers pe garnitură și au frânat trenul pentru a fura din vagoane.

În tot acest timp doi agenți de poliție se uitau pasiv de la o distanță de câțiva metri fără să ia nicio măsură. Pentru că mi-am permis să le atrag atenția celor doi agenți de poliție că nu își fac datoria am fost înjurat de către aceștia ca la ușa cortului.

Ei pe peronul gării urlau și mă înjurau pe mine care eram pe locomotivă. Asta este poliția română. Observ că nu este singular cazul Sinești, aceasta este o altă ocazie în care poliția asistă pasiv la furturi”, povestește mecanicul de tren Radu Moldoveanu, pe Facebook.

Potrivit jurnaliștilor de la Adevărul, mecanicul a făcut reclamație la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și a fost redirecționată la IPJ Ialomița pentru cercetare.

„În ziua respectivă poliţiştii de la Transporturi nu au primit nicio sesizare prin sistemul de urgenţă 112 cu privire la săvârşirea vreunei fapte. Din primele verificări rezultă că vagoanele trenului erau goale la momentul tranzitării prin Gara Feteşti.

Se fac verificări să se stabilească cu exactitate aspectele care sunt semnalate în plângere şi să se ia măsurile care se impun dacă se constată nereguli“, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, Andrea Loghin. Radu Moldoveanu spune că aşteaptă un răspuns în termenul legal de 30 de zile, iar dacă acesta va fi neconvingător, se va adresa mai departe autorităţilor.

Conform datelor obţinute de la Poliţia Transporturi, în perioada 2012-2017 au fost înregistrate 915 infracţiuni privind sustrageri din vagoanele de transport mărfuri aparţinând atât CFR Marfă, cât şi operatorilor privaţi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.