Cod galben de vreme urâtă. Ce județe sunt afectate

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că în următoarele zile va ploua, iar vremea va fi urâtă.

Potrivit informării meteo valabilă până marți, 18 aprilie, la ora 10.00, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei temporar va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat  30 l/mp.

Vremea va fi rece și vor fi intensificări ale vântului.

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1500 de metri, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În regiunile extracarpatice vremea se va răci accentuat devenind rece pentru această dată, iar vântul se va intensifica treptat cu precădere în sud-est, unde rafalele vor depăși 50…55 km/h.

ANM a emis și două coduri galbene de vânt puternic pentru județele Tulcea, Buzău (zona joasă), Brăila, Ialomița, Călărași. În aceste județe vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăși local 55-65 de km/h. Codurile galbene sunt valabile până astăzi, 17 aprilie, la ora 12.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.