Mesajul lui Nicolae, prinţul exilat: „A trecut un an profund nedrept, care mi-a răpit ţara”

Fostul principe Nicolae este pasionat de drumeții și, mai ales, de plimbări cu bicicleta. Foto: romaniaregala.ro

Într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook, Nicolae, fost principe de România, arată cum a fost pentru el 2015, an în care a fost exclus din linia de succesiune la tron. El ţine să sublinieze că, în ciuda celor întâmplate, respectul său pentru Regele Mihai rămâne unul neclintit.

„A trecut un an greu şi profund nedrept, care mi-a răpit ţara şi m-a dus departe de voi, într-un exil pe care însă l-am acceptat.

Respectul faţă de Majestatea Sa rămâne neclintit.

Un An Nou plin de bucurii, sănătate şi împliniri!”, scrie fostul Principe pe Facebook.

Anul 2015 a fost unul nefast pentru Casa Regală a României, notează hotnews.ro. Excluderea lui Nicolae din motive încă necunoscute şi retragerea unor figuri marcante din Alianţa pentru Restaurarea Monarhiei, pe motive de infiltrare cu „securişti”, au fost cele două mari scandaluri care au afectat monarhia în 2015.

Înainte de retragerea titlului de principe şi excluderea din linia de succesiune la Coroana României, Nicolae era al treilea moştenitor al tronului, după principesa Margareta şi principesa Elena, mama sa. Deşi  motivul concret al excluderii din 1 august 2015 nu a fost dezvăluit, Casa Regală a ţinut să precizeze că decizia a fost luată deoarece „Familia Regală şi societatea românească vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi”.

La 19 decembrie, Marilena Rotaru, fostă realizatoare TV şi o figură proeminentă printre susţinătorii Casei Regale a României, a anunţat într-o postare pe Facebook că se retrage din Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei, al cărei co-preşedinte era la acel moment. Marilena Rotaru l-a acuzat pe celălalt co-preşedinte al asociaţiei, Cătălin Şerban, de faptul că susţine o „anexare politică”. De asemenea, Marilena Rotaru vorbea în epistola sa de „mizeriile aruncate din nou asupra mea, în stil pur securistic, de oameni ai serviciilor vopsiţi în monarhişti”.

Tot pe contul său de Facebook, Marilena Rotaru a anunţat şi retragerea din Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei a surorilor Flavia Bălescu-Coposu şi Rodica Coposu, care erau membre de onoare ale asociaţiei.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Val de turişti străini într-un orăşel din România. Oamenii, atraşi de o fotografie cu succes fantastic

Cum spui „Un An Nou fericit” în cele mai vorbite 10 limbi străine

Şansă unică pentru cei fără experienţă. O mare companie caută şoferi, la început de 2016

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.