Mesajul de Paşte al preşedintelui Klaus Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi premierul Victor Ponta le-au transmis românilor mesaje de Paşte cu ajutorul reţelei de socializare Facebook.

„Creştin-ortodocşii, greco-catolicii serbează azi Paştele, o sărbătoare a speranţei şi încrederii. Să împărţim bucuria Învierii cu semenii noştri care poate nu au ce să pună pe masă, sunt bolnavi, singuri sau nu au un acoperiş deasupra capului.

Să îi încurajăm pe cei abătuţi şi să le dăm speranţa oricui se află în suferinţă dintr-un motiv sau altul. Aproape de ceilalţi prin compasiune şi solidaritate e cheia renaşterii noastre ca societate de oameni demni şi responsabili.

Vă urez tuturor sărbători fericite, pace şi bucurie. Hristos a Înviat!”, este mesajul preşedintelui Iohannis, transmis printr-un material video postat pe pagina sa de Facebook.

Premierul Victor Ponta a ales tot reţeaua de socializare pentru a le transmite românilor gândurile sale de Sărbătoarea Învierii Domnului.

„Învierea Domnului este un moment al speranței și bucuriei. În această perioadă, credinţa ne aduce împreună în familie și în comunitate. Este un moment în care se cuvine să evocăm, cu recunoștință, rolul important al creștinilor și al Bisericilor în construirea binelui comun, a unei societăți solidare, europene, ancorate în tradiție și, în același timp, mereu deschise la provocările prezentului.

A devenit deja o tradiție în ultimii ani ca, în România, să fie adusă Lumina Sfântă de la Ierusalim. Bucurându-ne și în acest an de acest dar, gândurile noastre se îndreaptă în mod firesc, cu îngrijorare, spre soarta creștinilor din Orient, din Africa și din lume, persecutați pentru credința lor.

Urez tuturor românilor, din țară și din afara granițelor României, sărbători pascale pline de bucurie, de pace și lumină alături de cei dragi!

Hristos a Înviat!”,  a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Test de inteligență. O problemă de logică cu ouă de Paşte
TOP 10. Cele mai frumoase imagini cu Universul
Cum a fost posibil unul dintre cele mai puternice atacuri cibernetice asupra presei
Filmuleţul momentului. Un grup de norvegience frumoase îşi apără agricultura

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.