Mesaje pe pachete de cafea cu privire la riscul apariției cancerului

FOTO: Detonator/Pixabay.com
FOTO: Detonator/Pixabay.com

O instanță din California, Statele Unite, a luat o decizie surprinzătoare. Judecătorii au decis ca pe pachetele de cafea vândute în acest stat american să existe un mesaj de avertizare cu privire la riscul apariției cancerului.

Decizia a fost luată după opt ani de proces dintre mai mulți producători și un ONG. Asociația a cerut să fie scos din procesul de prăjire o substanță chimică despre care s-ar ști că este cancerigenă. Însă, pentru că producătorii ar fi refuzat să facă acest lucru, judecătorul a decis ca pe toate pachetele de cafea care se vând în California să existe un avertisment pentru consumatori.

Organizația Mondială a Sănătății a scos cafeaua, în 2016, de pe lista produselor cancerigene.

Studiile din ultimii ani arată că persoanele care consumă până la trei cești de cafea pe zi, inclusiv decofeinizată, ar avea o speranță de viață mai mare față de ceilalți care nu au acest obicei. Studiul a fost făcut de European Perspective Investigation into Cancer and Nutrition pe o perioadă de 16 ani și au participat la el 520.000 de oameni cu vârstă de peste 35 de ani.

„Am constatat că un consum crescut de cafea a fost asociat unui risc mai mic de mortalitate de orice cauză, în special ca urmare a bolilor circulatorii şi ale sistemul digestiv”, a declarat Marc Gunter, reprezentant al Agenţiei Internaţionale de Cercetare în Domeniul Cancerului, unul dintre principalii autori ai studiului.

Acesta reprezintă studiul cu cea mai mare anvergură desfăşurat vreodată în Europa cu privire la efectele cafelei asupra sănătăţii şi longevităţii, cea mai populară băutură din lume, cu circa 2,25 miliarde de ceşti consumate zilnic.

„Aceste rezultate au fost similare în zece ţări europene cu obiceiuri şi culturi diferite”, a precizat Marc Gunter.

Studiul „oferă, de asemenea, informaţii importante cu privire la posibilele mecanisme care stau la baza efectelor benefice ale cafelei”, excluzând cofeina.

Cafeaua este deosebit de bogată în antioxidanţi care joacă un rol important pentru prevenirea cancerului, subliniază cercetătorii.

FOTO: Detonator/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.