Mega Image retrage un produs suspectat de contaminare cu E Coli

locuri de muncă mega image angajări
Foto: bitwindoors.ro

Mega Image retrage de pe piață un sortiment de brânză din cauza unei posibile contaminări cu E Coli, o bacterie care poate cauza diaree, vărsături, dureri și crampe abdominale, infecții ale tractului urinar sau meningită neonatală (la nou-născuți).

Este vorba despre un tip de brânză franțuzească numită “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”.

„Astăzi, Punctul Naţional de Contact RASFF România a fost notificat de către Punctul European de Contact RASFF asupra unei retrageri iniţiată de compania Mega Image pentru sortimentul de brânză “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”, a anunțat într-un comunicat de presă Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (A.N.S.V.S.A.).

Retragerea produsului a fost inițiată în urma unei informări primite de la furnizorul Societe Fromagerie Chabert despre existența unui suspiciuni de contaminare cu Escherichia Coli O26 a produsului “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”.

Loturile suspecte sunt cele a căror serie de identificare începe cu 8CR.

Magazinele Mega Image unde a fost comercializată brânza

ANSVSA colaborează cu Mega Image România în acţiunea de retragere a loturilor de produse suspecte de pe piaţă, urmărind modul de retragere de la comercializare, precum și alte acţiuni pe care compania le întreprinde, cum ar fi informarea consumatorilor.

Magazinele în care a fost distribuit acest produs sunt: Mega Image Ion Mihalache (București), Mega Image Cobălcescu (București), Mega Image Băneasa, Mega Image Tomis Constanța.

În conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu procedurile ANSVSA, Mega Image România a transmis Autorităţii anunţul privind retragerea tipului de produs suspectat, care conţine detalii și recomandări pentru consumatori.

Dincolo de bolile amintite mai sus, bacteria E Coli cauzează și boala Crohn, cunoscută și sub numele de sindromul Crohn sau enterită regională. Aceasta este un tip de boală inflamatorie intestinală ce poate afecta orice parte a tractului gastrointestinal, de la gură până la anus.

Simptomele includ dureri abdominale, diaree (ce poate conține sânge), febră și pierdere în greutate. Pot apărea complicații precum anemie, iritații ale pielii, artrită, inflamarea ochilor, oboseală, ocluzie intestinală.

Cireșele toxice. Cum se naște și se viralizează o dezinformare

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.