Medicul ar putea suspenda permisul de conducere

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Un proiect de lege care acum este la Camera Deputaților și așteaptă votul parlamentarilor propune ca suspendarea permisului de conducere să se poată face și după o vizită la medic.

Mai exact, dacă medicul observă că șoferul are anumite probleme de sănătate, atunci este obligat să-l trimită la o clinică specializată. Pacientul, adică șoferul, trebuie să se prezinte la consultație în trei zile.

Acolo, șoferul va fi verificat amănunțit, iar dacă starea medicală este incompatibilă cu șofatul, este anunțată Poliția Română în decurs de o zi. Imediat, șoferii își vor pierde permisul de conducere.

De asemenea, dacă șoferul nu se prezintă la vizita medicală în termen de 30 de zile de la emiterea recomandării, automat nu va mai avea dreptul să conducă. Potrivit celor care au propus proiectul de lege, prin această măsură s-ar reduce numărul de accidente.

Zilele trecute s-a vorbit de o altă modificare importantă în Codul Rutier. Consiliului Interministerial de Siguranță Rutieră a avut o întâlnire pe 6 iunie 2018 cu reprezentanţii Registrului Auto Român, Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile şi cei ai Direcţiei Poliţia Circulaţiei din cadrul Poliţiei Române pentru a discuta despre un proiect de lege care să reglementeze circulația mașinilor cu volan pe drepata în România.

Potrivit statisticilor, numărul accidentelor produse de șoferi care conduc mașini cu volan pe dreapta a crescut alarmant, scrie Economica.net.

Autoritățile trebuie să găsească o altă soluție decât interzicerea acestora, pentru că la Curtea Europeană de Justiție, Lituania, Letonia și Polonia, țări care au vrut să interzică circulația autovehiculelor cu volan pe dreapta, au primit aviz negativ.

Potrivit unei statistici a RAR, în ultimii trei ani s-au înmatriculat în România aproape 40.000 de mașini cu volanul pe dreapta.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.