Medalie de aur pentru un român la ”Jocurile Olimpice” ale sporturilor cu motor

Motociclistul român Emanuel Gyenes a câștigat medalia de aur la International Six Days Enduro,cea mai veche competiție off-road din calendarul Federației Internaționale de Motociclism.

Emanuel Gyenes, originar din Satu Mare, este un obișnuit al marilor competiții de anduranță, participând de mai multe ori la celebrul Raliu Dakar.

El se pregătește pentru competiția de anul viitor a Raliului Dakar. La începutul lunii octombrie, a participat la Raliul Marocului, pe care l-a terminat pe locul 29, însă după ce a avut mari probleme tehnice cu motocicleta.

A fost ajutat de un berber, reparând lanțul căzut cu două pietre și o șurubelniță.

La International Six Days Enduro – cea mai veche competiție FIM din ramura de off-road – desfășurată anul acesta la Navarra, în Spania, motociclistul român în vârstă de 32 de ani a parcurs cei 1.300 de kilometri mai repede ca orice alt motociclist. Aflată la cea de-a 90-a ediție, întrecerea este supranumită și ”Jocurile Olimpice” ale sporturilor cu motor.  Au fost cinci zile de enduro clasic cu probe speciale, iar în ultima zi s-a concurat pe un traseu de motocros.

Este pentru prima oară când un român câștigă această competiție, Mani mai având în palmares patru medalii de argint.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.