Sănii ”de argint” pentru tinerii sportivi români la Cupa Mondială

Tinerii sănieri români sunt extrem de talentați. Au cucerit deja două medalii de argint la Cupa Mondială (Federația Română de Bob și Sanie)
Tinerii sănieri români sunt extrem de talentați. Au cucerit deja două medalii de argint la Cupa Mondială (Federația Română de Bob și Sanie)

Tinerii practicanți ai saniei din România s-au clasat pe locul doi și în a doua etapă a Cupei Mondiale, care a avut loc în Canada.

După ani de secetă, sănierii români au început să câștige medalii. Carmen Manolescu, Andrei Turea, Marian Gâtlan şi Flavius Crăciun, legitimaţi la Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia şi antrenaţi de Alexandru Comşa, au obţinut argintul şi la a doua etapă de Cupă Mondială.

Românii au fost depășiți de italieni, însă i-au învins pe ruși. La competiție au participat șapte țări, printre care și Statele Unite ale Americii.

Echipa României de juniori a câştigat medalia de argint şi în urmă cu două zile, în prima etapă de Cupă Mondială desfăşurată tot la Calgary, în Canada.

Iat-o pe Cezara Curmei (16 ani) în acțiune!

În proba pe echipe, sportivii iau startul unul după celălalt, în ordinea: simplu masculin, simplu feminin şi dublu. Această echipă a României a participat în primăvara acestui an la Jocurile Olimpice de Tineret din Norvegia, unde s-a clasat pe un neașteptat loc şase.

Performanțele reușite de sănierii români sunt aproape miraculoase, având în vedere că infrastructura sportivă a țării noastre în acest domeniu este extrem de limitată.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.