Mats Wilander este fascinat de tenisul Mihaelei Buzărnescu. Ce a spus suedezul despre româncă

Sursa foto: Dacoucou / Wikimedia Commons

Mats Wilander, fost număr 1 mondial și câștigător a șapte turnee de Mare Șlem, a folosit cuvinte mari pentru a descrie prestația româncei Mihaela Buzărnescu la Roland Garros 2018.

După ce a eliminat-o pe una dintre marile favorite, Elina Svitolina, și a reușit calificarea în optimi, Wilander a spus despre Mihaela că ”este o jucătoare care trebuie urmărită neapărat”.

Multiplul campion de Grand Slam și tripul câștigător la Roland Garros, Wilander consideră că sportiva noastră nu se va opri aici și are un viitor strălucitor în față.

„Ce poveste! Ce poveste, oameni buni! Mihaela a câștigat peste 70 de meciuri în ultimele 12 luni. A revenit și acum e cap de serie! E o jucătoare ce trebuie urmărită neapărat!”, a spus Wilander la Eurosport, citat de ziare.com.

Victoria carierei pentru Mihaela Buzărnescu – 6-3, 7-5 cu favorita 4, ucraineanca Svitolina – i-a adus româncei calificarea în optimi și un cec de 222.000 de euro. În faza următoare a competiției, pe Mihaela o așteaptă o confruntare dificilă cu favorita 13 a turneului francez, americanca Madison Keys.

Partida va avea loc duminică.

Revenită după ani întregi de accidentări, Mihaela Buzărnescu este una dintre marile suprize ale turneului de la Roland Garros. Dacă în urmă cu doar un an sau doi românca se împrumuta în strânga și în dreapta pentru a se putea deplasa la turnee, talentul ei a adus-o sus de tot în ierarhia tenisului. După Roland Garros, Mihaela ar putea ajunge chiar în primele 20 de jucătoare în topul WTA, potrivit articolului de aici.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.