„Mașina viitorului” este aici. Drone cu pasageri, pe cerul Dubaiului

Așa arată drona produsă de chinezii de la eHang (Foto: Youtube)
Așa arată drona produsă de chinezii de la eHang (Foto: Youtube)

O dronă care poate transporta oameni va începe operațiuni regulate în Dubai din luna iulie.

Modelul chinezesc eHang 184 a beneficiat deja de mai multe zboruri-test. Drona poate transporta un pasager cu greutatea de până la 100 de kilograme și are o autonomie de zbor de 30 de minute.

Pasagerul folosește un touch screen pentru a alege destinația. În interiorul dronei nu există niciun fel de manete sau instrumente de control.

Vehiculul este pilotat dintr-un centru de comandă, după cum puteți vedea din clipul de mai jos, realizat de Agenția de Transport din Dubai.

Drona poate atinge viteze de 160 de kilometri pe oră, iar bateria îi permite să zboare 50 de kilometri.

”Nu este doar un model”, a spus șeful agenției guvernamentale Matt al-Tayer, citat de BBC, adăugând: ”Vom experimenta cu acest vehicul în Dubai”.

Drona a fost testată și în statul american Nevada. Acest vehicul este un prim pas în revoluționarea transportului în lume.

Luna trecută, compania israeliană Urban Aeronautics a anunțat că drona pe care o produce, Cormorant, va putea intra în uz din 2020.

Drona, care costă 14 milioane de dolari, va putea transporta pasageri care cântăresc cel mult 500 de kilograme, la viteze de aproape 200 de kilometri pe oră. Acest model este destinat forțelor armate.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Am trait sa vad si asta! Dincolo de elicoptere asat este un mare pas in dezvoltarea infrastructurii. Este salutata si asteptata cu mult interes in Romania deoarece lipsa infrastructurii rutiere o face foarte atractiva!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.