Mașina care scoate apă din aer, pentru zonele fără apă potabilă

Doctorii ne recomandă doi litri pe zi. Dacă în România, nimic nu te împiedică să dai peste cap un pahar cu licoarea vitală, în America Latină, aproape 34 de milioane de oameni nu au acces la apă potabilă. Pentru ei a fost creată mașina de făcut apă din aer.

Mecanismul este similar unui nor: pur și simplu are capacitatea de a extrage umiditatea din aer și s-o transforme în apă, relatează Al Jazeera.

„Aerul intră printr-un orificiu și trece printr-un spațiu răcit care îl condensează și reușește să creeze apă pe același principiu ca la ploaie”, a explicat inventatorul mașinii, Carlos Blamey, un inginer din Santiago.

Invenția poate fi folosită și în zone fără curent electric, putând fi conectat și la un panou solar. Aparatul poate produce între 9 și 30 de litri de apă pe zi, în funcție de condițiile meteo. Inventatorii au realizat un prototip cu ajutorul căruia au demonstrat că se poate face apă din senin, chiar și la 40 de grade Celsius.

Singurul impediment în acest moment este prețul invenției care se ridică la o mie de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai frumoase 20 de fotografii din lume, realizate cu telefonul mobil
Imagini uimitoare cu ghețarii pe cale de dispariție
Ghid. 13 reguli pentru a face cumpărături online în siguranță

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.