Băiatul de 14 ani care face treaba primarului: repară gropile de pe străzile din oraș

marius silaghi
Marius Silaghi. Foto: europafm.ro

Marius Silaghi, un băiat din Baia Mare în vârstă de numai 14 ani, a început să facă treaba autorităților și să repare gropile din asfalt, relatează postul de radio Europa FM.

Marius Silaghi locuiește împreună cu mama și sora lui în cartierul Ferneziu din Baia Mare, un cartier sărac, aflat lângă Romplumb, uzina care timp de 50 de ani a poluat orașul cu plumb.

Marius merge zilnic la școală, iar după ce își termină temele plombează gropile apărute în asfaltul turnat anul trecut în zonă, folosind pământ amestecat cu nisip. Șoferii care trec prin zonă îl salută iar unii dintre ei opresc să îi dea dulciuri, mulțumindu-i astfel pentru modul în care are grijă de strada unde locuiește.

„Am văzut că tot umblă mașinile și eu mă dădeam cu trotineta și nu-mi plăcea că tot mă scutura. Mașinile au venit odată tare… și aicia dacă eu lăsam așa …. se întâmpla accident dacă eu lăsam așa. Am venit, am luat roaba, am făcut o faptă bună. Am luat nisip, am pus pe tot locul”, a povestit Marius Silaghi pentru Europa FM.

„Oamenii mă salutau, ziceau că am făcut o faptă bună”, a mai spus adolescentul.

Marius Silaghi a arătat că unele gropi erau până la genunchi înainte să le astupe cu nisip.

Primar în Baia Mare este Cătălin Cherecheș, care a fost ales în funcția de edil al orașului în anul 2016 în timp ce se afla în închisoare pentru luare de mită.

Cătălin Cherecheș a fost ales pentru prima dată primar în Baia Mare în anul 2011, cu sprijinul USL. Până în 2010 el a fost membru PSD, din februarie până în mai 2010 a fost la UNPR, iar din mai până în septembrie 2010 a fost la PNL. Din septembrie 2010 este independent.

cătălin cherecheș baia mare
Cătălin Cherecheș a câștigat alegerile din pușcărie. Foto: Facebook

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.