De Ziua Națională, Marian Godină a prins un șofer fugar cu ajutorul Facebook

marian godină opel mașină
Foto: Marian Godină (Facebook)

Polițistul brașovean Marian Godină a reușit să prindă un infractor cu ajutorul internauților care îl urmăresc pe rețeaua de socializare Facebook.

Pe 30 noiembrie, șoferul unui Opel Vectra a lovit o altă mașină în Brașov, iar apoi a fugit de la locul faptei.

La scurt timp după accident, Marian Godină a postat un mesaj pe Facebook în care cerea ajutorul internauților: „Căutăm un autoturism, Opel Vectra, de culoare gri, combi, model 2003, capotă motor îndoită. Astăzi, în jurul orei 13.35, la giratoriul de la Coresi, a acroşat autoturismul din imagine, pe care l-a proiectat în stâlp, după care a fugit de la fața locului spre cartierul Tractorul, pe str. Ioan Socec, apoi 1 Decembrie 1918 spre Independenței. Autoturismul căutat are numere de Anglia şi prezintă avarii la partea din față. Dacă aveți informații, sunați la numărul de tel 0268407500 Poliția Braşov sau dați-mi mesaj în privat. Rămâne între noi”.

Chiar în aceeași zi, cineva i-a trimis un mesaj în care îi spunea că a văzut o maşină precum cea din descriere parcată în fața blocului unde locuieşte: „I-a atras atenția că e lovită în față. După ce a citit postarea mea, a ieşit în parcare şi a văzut că maşina nu mai era acolo. I-am spus iubitei mele să mergem totuşi până acolo şi asta am şi făcut. Am vorbit cu acel om şi ne-a zis că nu e sigur dacă era chiar un Opel, dar era gri şi părea lovit în față. Am plecat de acolo şi, deşi prietena mea nu părea prea încântată de „ieşirea în oraş” pe care i-o ofeream, am dat câteva ture prin toate parcările din zona aia şi ne-am uitat după Opel. Am intrat şi pe nişte străzi neasfaltate, pe câmp, dar era întuneric şi nu prea vedeam nimic. Am ajuns acasă târziu fără să mai mergem în oraş şi fără să găsesc vreun Opel”.

Marian Godină a ajuns pe prima pagină a celui mai citit ziar american, ”Wall Street Journal”

Marian Godină și-a reluat căutările chiar a doua zi, pe 1 Decembrie, de Ziua Națională: „Azi noapte nu prea am putut dormi, cu gândul la Opelul ăla. M-am trezit pe la 8 şi nu ştiam cum să o tai de acasă, aşa că am zis că plec să beau o cafea. De fapt m-am dus iar acolo, dar acum singur. Am intrat pe o stradă pe care am crezut că îmi voi rupe maşina, pe un câmp care părea că nu duce nicăieri. Am văzut pe stânga un gard înalt şi negru, din scânduri lipite una de cealaltă, dar nu îndeajuns de bine cât să nu pot vedea o maşină gri. Am tresărit şi am oprit. Era prea frumos să fie adevărat. Am coborât şi m-am urcat pe o grămadă de moloz de pe care am putut vedea mai bine în curte. Opelul gri, cu sigla Vauxhall, făra numere, acoperit cu nailoane care acopereau partea din față se vedea acum mai bine şi i-am făcut câteva poze. Un lătrat de câine m-a dat jos de pe grămada de moloz”.

marian godină opel mașină
Un șofer a lovit o altă mașină și a fugit de la locul faptei. Foto: Facebook (Marian Godină)

„Eram acum convins că e maşina pe care o caut. Mi-am sunat şeful, i-am zis că nu am avut somn, că am găsit maşina şi să trimită echipaje acolo. Acolo, unde? Le-am trimis locația pe gps pentru că nu ştiam să le explic unde sunt şi au ajuns destul de repede. Între timp, până să ajungă colegii, un om a deschis poarta şi a ieşit cu doi câini mari. M-am apropiat şi l-am întrebat ce-i cu maşina aia gri de la el din curte. Mi-a zis că e a unui prieten care a adus-o ieri la el. I-am zis că-i bun. Bun tare! Între timp au ajuns şi colegii mei. Asta era maşina căutată”, a mai povestit Marian Godină pe Facebook.

Polițistul brașovean le-a mulțumit tuturor celor care s-au implicat și au distribuit informația despre mașina căutată: „Vă mulțumesc tuturor pentru implicare şi pentru share-uri! Şi ca să nu uit pentru toți cei care se întreabă când muncesc dacă stau pe Fb toată ziua. Azi am fost liber. La fel ca şi aseară. Mii de mulțumiri încă o dată şi La multi ani, România!”.

Polițistul Godină și subiectul radarelor ascunse: „Mă lupt cu morile de vânt”

Nu este pentru prima dacă când polițistul Marian Godină reuşeşte să găsească un infractor cu ajutorul celor care îl urmăresc pe Facebook. În luna august, cu ajutorul informațiilor primite pe rețeaua de socializare, el a găsit un şofer care lovise mortal o persoană în București, iar apoi fugise de la locul faptei.

marian godină opel mașină
Marian Godină a găsit mașina în curtea unei case. Foto: Facebook (Marian Godină)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.