Marian Godină a ajuns pe prima pagină a celui mai citit ziar american, ”Wall Street Journal”

Marian Godină FOTO: Pagina personală de Facebook
Marian Godină. FOTO: Pagina personală de Facebook

Celebrul ziar american ”Wall Street Journal” a publicat un amplu articol despre polițistul român Marian Godină.

Povestea polițistului brașovean, ale cărui relatări haioase și sincere i-au adus celebritatea pe Facebook, a ajuns și în mâinile americanilor (n.r. – publicația WSJ are un tiraj de peste 2,3 milioane de exemplare).

”Un polițist de la Rutieră scrie despre corupția și absurditățile pe care le-a întâlnit la locul de muncă pentru mii de cititori, care s-au săturat de starea actuală a lucrurilor”, debutează articolul din Wall Street Journal.

Materialul povestește cum Marian Godină a fost umilit de șefii săi pentru postările sale de pe Facebook, dar și cum reacția cititorilor au dus la scuzele superiorilor.

Marian Godină are peste 260.000 de fani pe Facebook, iar jurnaliștii de la Wall Street Journal cred că este un semn că ”românii sunt dezgustați de corupție”.

Godină a povestit cum a vrut să devină polițist încă din copilărie, dar și cum a promis, după depunerea jurmăntului, să aplice legea fără frică sau favoritisme și să nu ia niciodată mită.

”Toți șefii mei se tem de mine acum”, spune polițistul în încheierea articolului.

Polițistul român a mai spus că scrisul este doar o pasiune, precizând că îi plăcea să își amuze prietenii cu povești și să scrie poezii femeilor de care s-a îndrăgostit.

Publicația americană l-a citat și pe premierul Dacian Cioloș, care a precizat că speră în tot mai multe ”fenomene Godină” în instituțiile statului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Banii cu care cumperi normalitatea. Ce poți face cu 5.000 de lei într-un sat măcinat de sărăcie
40 de visuri împlinite în 5 zile. Oamenii care înalță case și construiesc demnități
Campioni la mărinimie. Oamenii care trudesc pentru a salva satele României