Maria Grapini a scris un roman de dragoste. Europarlamentarul a copiat pasaje de pe internet

Maria Grapini (Facebook)
Maria Grapini (Facebook)

Faimoasă pentru stângăcia sa în domeniul gramaticii, Maria Grapini, fost ministru, în prezent europarlamentar, a scris o carte: ”Viața între scrieri și trans-scrieri”.

Este o operă romantică, un roman de dragoste. Grapini și-a publicat cartea în 2012, iar jurnaliștii de la Recorder au descoperit că multe pasaje din roman sunt copiate de pe Wikipedia sau de pe forumul Sfatul Bătrânilor și chiar și de pe site-ul Info Travel Grecia. Toate sunt asumate de Grapini, care le preia drept creație personală.

Laitmotivul romanului, condimentat cu dialoguri siropoase și considerații despre viață, este fraza: ”Viața e frumoasă dacă știi să o trăiești”. Cartea este lăudată, pe a patra copertă, de Cornel Ungureanu, președintele Uniunii Scriitorilor din Timișoara.

Maria Grapini este, la bază, inginer textilist, devenind acționar și manager al fostei Întreprinderi Garofița, din Timișoara, devenită, după Revoluție, Pasmatex.

Cu o pasiune vădită pentru elogiile care i se aduc, de la „Trofeul Femeia Contează” până la titlurile bombastice de ziar – ”O Penelopă care țese milioane” -, Maria Grapini (62 de ani) a atras atenția pentru derapajele sale gramaticale din mesajele pe care le scrie pe Facebook.

Recent, Maria Grapini a anunțat, tot pe rețeaua de socializare, că a patra sa carte, ”Mărturisiri”, va lua calea tiparului. Prefața volumului este semnată de Mitropolitul Banatului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă cu un Like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.