Cele două mari amenințări la adresa animalelor tale de companie. Cum scapi de ele

FOTO: Chichita/Pixabay.com
FOTO: Chichita/Pixabay.com

În această perioadă trebuie să ai grijă de animalele de companie mai mult decât în oricare altă perioadă a anului. Vara se dezvoltă tot felul de paraziți care le-ar putea afecta. În aceast articol vă prezentăm câteva lucruri necesare pe care trebuie să le faceți.

Înainte de toate, începem cu un lucru care să ne elimine un stres. Este vorba despre cumpărarea hranei. Transformați-vă curierul în cel mai bun prieten al câinelui tău și cumpărați hrană online.

Avantajele sunt multiple. Puteți să vedeți clar oferta, să o studiați cu atenție. În plus, aveți o gamă variată de sortimente din care să alegeți. Puteți analiza o astfel de ofertă de mâncare pentru animale – LA ACEST LINK.

În ceea ce privește deparazitarea externă, trebuie să știți că trebuie să feriți patrupedele de purici și căpușe. Pe lângă faptul că aceștia pot provoca boli grave, pun în pericol viața și vă pot afecta și pe dumneavoastră.

Căpușele, de exemplu, se fixeză introducându-și capul în piele, de aceea sunt foarte greu de îndepărtat. De asemenea, este indicat ca îndepărtarea lor să nu se facă prin smulgere, pentru că le poate rămâne capul în piele.

La animalele de companie, căpușele transmit Babesia, un parazit ce distruge celule roșii ale sângelui și poate produce anemie severă. Simptomele acestei afecțiuni la patrupede le puteți studia – LA ACEST LINK.

Puricii se înmulțesc tot timpul anului. Se hrănesc cu sânge, iar înțepăturile lor pot provoca reacții alergice, atât la animale, dar și la oameni. Pot purta numeroase boli.

De exemplu, poate transmite la pisică sau la câine tenia, care poate ajunge și la om. De asemenea, puricii mai pot transmite și numeroși viruși și bacterii.

Deparazitarea externă, corectă înseamnă aplicarea unor produse antiparazitare potrivite pentru vârstă și greutatea câinelui, zgărzile și pipetele antiparazitare fiind cele mai populare. Despre cum se face o deparazitare corectă puteți citi – LA ACEST LINK.

FOTO: Chichita/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.