Mărețele fapte ale preotului Damaschin. Cum a făcut fericiți 120 de copii nevoiași

preot dan damaschin facebook
Dan Damaschin. Foto: Facebook

120 de copii din Iași, cu rezultate bune la învățătură, au văzut marea în vara aceasta. Cei mici sunt din familii nevoiașe, iar cei mai mulți dintre ei au văzut până acum Marea Neagră doar la televizor și în fotografii. Ideea de organizare a acestei vacanțe îi aparține preotului Dan Damaschin, care organizează des astfel de acțiuni caritabile.

Costurile pentru această tabără au fost suportate din donații și cu ajutorul unor sponsori.

Într-o postare pe Facebook, părintele Damaschin povestește despre experiența de la mare. Spune că a învățat să negocieze „la sânge” prețuri pentru saltele, pizza sau cearșafuri. Știe pe de rost acum prețurile la dulciuri, după ce a stat cu orele prin supermaket-uri, ca să le facă toate pofetele copiilor. Iar noaptea a dormit câteva ore și a pus liniștit capul pe pernă doar după ce s-a asigurat că toți copiii sunt în pat la somn.

„Dar, dacă mă întrebați dacă a meritat aventura, vă voi răspunde, fără nicio ezitare, de o mie de ori: DA!!! Da, pentru bucuria copiilor care au văzut și au făcut baia vieții lor în mare! Da, pentru copiii care s-au culcat sătui, curați, în paturi de 4 stele! Da, pentru că niciodată, dar niciodată, nu mi s-au părut mai bune deserturile și băuturile răcoritoare, ca în aceste zile!

Da, pentru că Delfinariu, poneii, terasele, horele, filmele și… discoteca nu sunt monopolul copiilor de bani gata de prin Costinești sau Mamaia! Chiar dacă voi mânca un an întreg mămăligă cu ceapă, voi purta aceeași pereche de ciorapi și voi folosi aceeași periuță uzată de dinți în orice an, câți îmi va îngădui Domnul, voi fi cu ei și cu frățiorii care vor veni la mare”, povestește preotul Dan Damaschin, paroh la Biserica „Naşterea Domnului” de la Maternitatea „Cuza-Vodă” din Iaşi.

Prin Asociația Glasul Vieții, preotul Damaschin are, în paralel, mai multe campanii umanitare. Printre altele, și-a propus să sprijine la școală peste 700 de elevi și studenți din familii nevoiașe. De asemenea, mai are și proiectul „FemClinic”, un centru medical pentru femeile defavorizate, unde se pot face investigații medicale de specialitate.

Anul trecut, preotul Dan Damaschin a început și un proiect de „adopție la distanță” pentru 400 de copii săraci. A făcut chiar și un îndrumar.

7 pași de urmat pentru a deveni ,,ÎNGERUL PĂZITOR” al unui copil sărman

  1. Alegeți din lista afișată unul sau mai mulți copii pe care doriți să-i sprijiniți pe o perioadă îndelungată (1-5 ani).
  2. Notați în tabel numele dumneavoastă în dreptul copilului la secțiunea Înger Păzitor. În cazul în care posibilitățile financiare ale dumneavoastră pot asigura doar jumătate sau un sfert din cheltuielile de întreținere a unui copil, după numele dumneavoastră precizați procentul contribuției oferite (25% sau 50%).
  3. Dacă întâmpinați dificultăți în completarea tabelului, lăsați un mesaj și noi vă contactăm imediat.
  4. Pe Messenger în privat, ne lăsați numărul de telefon pentru a vă putea contacta și a vă oferi mai multe detalii.
  5. Odată ales copilul, veți primi în privat informații despre copil, și Contractul de „Adopție la Distanță”.
  6. Expediați contractul semnat în format electronic sau poștal. În cazul în care acest lucru nu este cu putință, discutăm la telefon.
  7. Felicitări! Ați devenit Îngerul Păzitor al unui copil din programul „Dăruim Speranță”. De acum înainte, în funcție de categoria de donator în care vă încadrați (A,B,C,D), vă vom oferi toate informațiile necesare.

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.