Marele duel de la BAC. Care este cel mai bun liceu militar din țară

Colegiul Național Militar
Colegiul Național Militar "Mihai Viteazul". Foto: Forțele Terestre Române / Facebook

În România, sunt trei licee cu profil militar, iar unul dintre ele a reușit performanța de a avea promovabilitate de 100% după afișarea rezultatelor parțiale ale examenului de Bacalaureat.

La Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul”, din Alba Iulia, toți cei 107 elevi care au dat BAC 2018 au luat examenul. Cea mai mică medie a fost 6,70 și au fost 104 medii peste 7.

La Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir”, din Breaza (Prahova), 106 dintre cei 107 elevi au promovat BAC 2018. Totuși, cum unul dintre elevi a obținut media 5,96, este foarte posibil ca, în urma contestației, acest elev să treacă de 6 și să promoveze BAC 2018. 102 dintre elevii care au dat BAC 2018 la acest colegiu au obținut medii peste 7.

La Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare”, din Câmpulung Moldovenesc (Suceava), doar 3 dintre cei 109 elevi care au dat Bacalaureatul în acest an nu au promovat. Doi elevi au obținut note sub cinci la unele materii, iar unul a picat din cauză că media sa a fost sub 6, deși toate notele la probele scrise au fost peste 5. 96 dintre absolvenții colegiului au luat cel puțin 7 la examenul de Bacalaureat.

Elevii de liceu nemulțumiți de notele la BAC 2018 pot depune contestații miercuri, 4 iulie, între orele 12 și 16. Rezultatele finale, care ar putea duce și la o promovabilitate de 100% și la colegiul militar din Breaza, vor fi publicate luni, 9 iulie.

În 2017, absolut toți absolvenții de colegii militare au promovat examenul de Bacalaureat.

Elevii care nu au luat Bacalaureatul la o anumită materie vor susține examen în sesiunile viitoare doar la această materie.

Recomandări:

Liceul în care au picat toți cei 113 elevi care au dat BAC 2018

Ce note a luat fiica ministrului Educației la Bacalaureat