Manifestația PSD ar putea fi în aceeași zi cu marșul LGBT

FOTO: nancydowd/Pixabay.com
FOTO: nancydowd/Pixabay.com

Șefii PSD trebuie să găsească o soluție pentru a organiza marșul pentru susținerea premierului Viorica Dăncilă în altă parte decât în Piața Victoriei.

Cei mai mulți lideri PSD au preferat data de 9 iunie pentru organizarea unui miting, însă, în Capitală, în aceeași zi, începând cu ora 17:30, în Piața Victoriei, se vor întâlni cei care vor să participe la marșul comunității LGBT, Bucharest Pride 2018.

PSD-iștii nu se pot întâlni nici în Piața Universității, pentru că acolo se va opri marșul Bucharest Pride.

Cel mai probabil, manifestația PSD va avea loc în Piața Constituției. Vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu consideră că organizarea mitingului de susţinere a guvernului Dăncilă în aceeaşi zi cu marşul Bucharest Pride nu reprezintă o problemă.

„Cred că este o dată (9 iunie – n.r.) potrivită din perspectiva a ceea ce urmează. Probabil că vom avea o moţiune de cenzură şi cred că este bine să ne exprimăm pe tema susţinerii guvernului şi în această modalitate. În al doilea rând, după data de 9 (iunie – n.r.) se apropie vacanţele şi totdeauna din sfâşitul lui iunie până în septembrie e mai greu să faci asemenea activităţi”, a declarat, pentru mediafax.ro, vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu.

Adrian Țuțuianu a spus la RFI că organizația județeană Dâmbovița, pe care o conduce, poate aduce la București 20.000 de oameni, iar principala dificultate este de natură logistică, pentru că nu sunt de ajuns de multe mijloace de transport.

Întrebat dacă nu e neobişnuit ca un partid aflat la guvernare să facă un miting de susţinere a propriului Executiv, în condiţiile în care se bazează pe o majoritate confortabilă în Parlament, Țuțuianu a spus că „noi nu suntem într-o situație de funcționare normală a societății românești”.

„Avem în ultima perioadă patru solicitări ale preşedintelui României legate de o eventuală demisie a doamnei Dăncilă. De asemenea, avem un lucru care-i fără precedent, o plângere penală formulată pentru infracţiuni de înaltă trădare de către liderul Opoziţiei, domnul Ludovic Orban, o plângere care a fost caracterizată de foarte multă lume ca fiind ilară.

De asemenea, avem încercările acestea de rupere a PSD şi de spargere a coaliţiei de guvernare. Toate aceste lucruri necesită şi un răspuns în plan parlamentar şi lucrul acesta se va vedea la o eventuală moţiune de cenzură, dar necesită şi o reacţie publică, care să reafirme susţinerea noastră pentru coaliţia de guvernare şi pentru programul de guvernare aprobat de Parlament”, a mai spus Adrian Țuțuianu, la RFI.

FOTO: nancydowd/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.