Manichiura cu gel. Cum să-ți faci unghii perfecte la tine acasă

manichiura cu gel
Foto: Photoshopoholic / pixabay.com

Manichiura cu gel a devenit tot mai atractivă de-a lungul timpului. Arată bine și rezistă mult timp. Metoda este foarte apreciată deoarece rezistă chiar și peste 4 săptămâni și asigură o manichiură spectaculoasă.

Dincolo de aspectul frumos și îngrijit, manichiura cu gel este mult mai practică: fără ojă care sare, fără unghii care se rup sau se exfoliază.

În plus, te ajută și să economisești bani: cu ajutorul unui kit unghii cu gel poți să îți faci singură manichiura cu gel, fără să fie nevoie să mergi la un salon de înfrumusețare.

Este mai simplu decât îți imaginezi deoarece un astfel de kit de unghii cu gel și lampă UV include tot ceea ce ai nevoie pentru a începe imediat să realizezi propriile modele de unghii unice. Prețul unui kit pentru manichiura cu gel variază de la 49 la 449 de lei.

Un astfel de kit pentru manichiura cu gel poate să conțină:

– lampă UV de unghii cu ventilator;
– clește pentru unghii;
– suport deget de practică;
– castron pentru acetonă și curățarea unghiilor;
– biluțe pentru decorarea unghiilor în diferite culori;
– sclipici pentru decorarea unghiilor în diferite culori;
– un set sticker unghii;
– lipici pentru tipsuri;
– pile de diferite granulații și mărimi;
– pensule pentru gel;
– geluri UV de construcție;
– cleanser spray pentru unghii;
– creion corector pentru unghii;
– tipsuri cu diferite mărimi;
– rolă cu șabloane pentru unghii;
– șervețele pentru unghii;
– bețe pentru curățarea unghiilor.

Manichiura cu gel – ce fel de lampă UV îți trebuie

Unghiile cu gel implică utilizarea unei lampi UV pentru manichiura. Gelul UV (care este o rășină polimerică) se va întări sub lumina ultravioletă. În funcție de brand aceste geluri pot să difere ca flexibilitate, duritate, rezistență.

Fie că te interesează o lampă UV pentru utilizare la domiciliu, fie că o cumperi pentru a echipa un salon, e destul de important să știi mai întâi ce cumperi, ca să nu faci investiția degeaba.

Pe piață există lămpi UV cu LED sau lămpi UV cu tub (funcționarea este asigurată de puterea cumulată a tuburilor incorporate în lampa respectivă). Veți avea de ales între lampi UV 9W cu un LED, lămpi UV 9W cu tub, lămpi UV 36W cu 4 tuburi sau lămpi UV 54W etc.

Lămpile UV au un consum minim de energie, unele modele fiind potrivite atât pentru manichiură, cât și pentru pedichiură.

Prețul unei lămpi UV pentru manichiura cu gel variază de la 23 lei la 330 de lei. De pildă, pentru un salon de înfrumusețare puteți alege o lampă mai scumpă, cu lumină UV și ventilator. O astfel de lampă UV profesională este echipată cu ventilator, 6 tuburi UV și timer.

Cum se face manichiura cu gel

Dacă vreți să vă faceți manichiura cu gel acasă, atunci puteți alege o lampă UV mai simplă. Ideală este o lampă de dimensiuni mici, pe care să o puteți lua în geantă atunci când mergeți în vacanță sau în orice alt loc unde aveți nevoie de manichiura perfectă.

Pentru a-ți face manichiura cu gel ai nevoie și de tipsuri, care sunt realizate din plastic sculptat în forma unghiei. Ele se lipesc pe vârful unghiei naturale după care se aplică gel pe întreaga unghie. Formele sunt așezate sub unghia naturală și peste acestea este modelată unghia din gel. Forma este mai apoi eliminată, iar unghia artificială se pilește și i se dă strălucire, se arată pe wikipedia.org.

Foarte importantă, înainte de a începe manichiura cu gel, este pregătirea unghiei naturale. Cuticula trebuie dezlipită de pe unghie, împinsă cu grijă spre rădăcină și în cazul în care este prea mare se poate tăia. Luciul unghiei trebuie pilit cu o pilă mai fină. După ce praful este îndepărtat, unghia trebuie tratată cu soluții de pregătire.

Foto: Photoshopoholic / pixabay.com