Maia Outdoor. Soții care au renunțat la joburi, iar acum fac 130.000 € / an din pasiunea de-o viață

maia outdoor
Foto: Facebook

Doi soți din Piatra Neamț au renunţat la joburile din IT şi marketing şi au pus pe picioare propriul business cu echipamente sportive, numit Maia Outdoor, relatează „Ziarul financiar”.

Dumitriţa şi Vlad Luncanu, doi antreprenori pasionaţi de drumeţii montane, și-au deschis în 2013 un magazin cu echipamente sportive sub numele de Maia Outdoor, în care au investit iniţial 100.000 de euro.

„Povestea Maia Outdoor începe de la o pasiune descoperită în mijlocul familiei şi din necesitatea de a evada din stresul cotidian în care trăim cu toţii. Fireşte că atunci când vrei să evadezi, mai ales dacă ai norocul să locuieşti în Piatra Neamt, nu poţi să o faci decât în natură“, a povestit Dumitriţa Luncanu, coproprietar al businessului Maia Outdoor din Piatra Neamţ, pentru sursa citată.

Maia Outdoor s-a născut din dorința de a le oferi pasionaților de munte de pe plan local echipamente și accesorii de profil. „Ne-am bucurat să creștem odată cu interesul clienților noștri pentru mișcare și activități în aer liber. Astfel, la scurt timp după magazinul fizic a apărut și magazinul online”, se arată pe siteul companiei.

Afacerea a crescut de la an la an, așa că în 2016 businessul a avut o cifră de afaceri netă de 600.000 de lei (aproximativ 130.000 de euro), iar profitul a fost de 90.000 de lei, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

Magazinul vinde rucsacuri, saci de dormit, corturi, izoprene, saltele, bocanci, ghete, geci, echipamente pentru alpinism și multe alte accesorii necesare celor pasionați de drumeții pe munte.

„Maia Outdoor susține cu entuziasm și echipament și pe cei mici și pe cei mari. Și pe cei ce vor să cucerească parcul din fața blocului dar și pe cei ce țintesc către vârfurile cele mai înalte. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiții de orice formă și nu doar în mediul virtual. Suntem alături de cei ce aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pe zăpadă. De asemenea ne alăturăm cu drag și pasiune campaniilor de educare prin mișcare și ne dorim să fim mai activi, mai sănătoși și mai buni în tot ceea ce facem”, continuă descrierea de pe siteul companiei.

maia outdoor
Foto: maiaoutdoor.ro
maia outdoor
Foto: Facebook
maia outdoor
Foto: Facebook

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte știri pozitive, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.