Mai există miracole în fotbal? Micuța Leicester a mai făcut un pas mare spre titlu în Anglia

În cel mai bogat campionat de fotbal din lume, o echipă mică, promovată în Premier League în urmă cu doar două sezoane, visează la titlu.

Leicester City a învins-o aseară cu 2-0 pe Liverpool și rămâne la trei puncte de prima urmăritoare în ierarhia din prima ligă engleză, după 24 de etape.

Cu toate că mulți i-au pronosticat prăbușirea, Leicester rezistă eroic în fruntea Premier League.

Aseară, pe teren propriu, două goluri marcate de incredibilul Jamie Vardy – atacant cumpărat cu un milion de lire sterline de la o echipă din afara fotbalului profesionist englez – au adus o victorie meritată pentru echipa pregătită de Claudio Ranieri.

Extraordinarul parcurs al ”vulpilor” din Leicester este unic în era Premier League, unde surprizele sunt extrem de rare, iar marile forțe își împart an de an trofeele.

Claudio Ranieri a ajuns la Leicester după o experiență groaznică la cârma naționalei Greciei, încheiată după un eșec rușinos pe teren propriu cu Insulele Feroe.

Jamie Vardy a marcat aseară unul din cele mai frumoase goluri ale sezonului, însă toți jucătorii micuței echipe din orașul cu doar 330.000 de locuitori și-au dat sufletul pe teren, așa cum au făcut-o în toate meciurile jucate până acum în Premier League.

Leicester a pierdut doar două meciuri în acest sezon. Pentru ”vulpi” urmează, însă, două deplasări extrem de complicate. Prima este la Manchester, unde o va întâlni pe City, aflată la doar trei puncte în spate, în timp ce a doua este la Londra, împotriva ”tunarilor” de la Arsenal, care au un handicap de cinci puncte în clasament.

Dacă vor reuși să cadă în picioare și după aceste hopuri, ”vulpile” pot să-și vadă liniștite de drum, având un program lejer în luna martie, când vor întâlni doar echipe din a doua parte a clasamentului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

„Delta” ascunsă a României. Locul unde afacerile nu au gonit păsările și turiștii
Delta transformată în pășune redevine o lume a apelor: „Nici nu o să mai recunoaștem zona”
O nouă „deltă” va apărea pe harta României