„Magie” cu un monument istoric. A dispărut casa Costică Bărbătescu!

Captură Digi24
Captură Digi24

Autoritățile au început o anchetă în județul Gorj, după ce o casă declarată monument istoric a dispărut. Potrivit Digi24, Direcția Locală de Cultură și Patrimoniu spune că vechea clădirea despre care susține că o monitoriza, ar fi fost demolată intenționat.

Însă primarul și localnicii susțin că responsabilii, inspectorii de patrimoniu, nu s-au interesat de soarta imobilului, care s-a degradat până s-a prăbușit.

Casa „Costică Bărbătescu a fost făcută în urmă cu 160 de ani și a intrat în patrimoniul cultural datorită tehnicilor care s-au folosit la construcție și pentru vechimea sa.

Imobilul s-a aflat în grija Direcției Județene de Cultură, Culte și Patrimoniu. Mai mult, responsabilii au aflat că nu mai există casa în momentul în care primarul din Bărbătești a cerut un aviz de aprobare a planului urbanistic general, iar casa nu figura în plan.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a afla cine a demolat casa declarată monument istoric.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

eMAG are mari reduceri la frigidere. Cele mai bune oferte
Locuri de muncă pentru români grijulii în străinătate: Bonă în SUA, îngrijitor de persoane în Marea Britanie
Locuri de muncă la Lidl, în zeci de orașe din țară

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.