MagicHome. Un proiect care poate alina din durerea părinților cu copii bolnavi de cancer

Părinții copiilor bolnavi de cancer petrec ore în șir pe un scaun, lângă patul de spital. Foto: Alba24
Părinții copiilor bolnavi de cancer petrec ore în șir pe un scaun, lângă patul de spital. Foto: Alba24

Peste 2.500 de familii din România au un copil care suferă de cancer. O inițiativă recentă dorește să strângă fonduri pentru un centru dedicat acestor oameni.

Asociaţia MagiCAMP a lansat o campanie de strângere de fonduri prin SMS pentru finalizarea unui centru care va oferi gratuit cazare şi mese calde familiilor copiilor bolnavi de cancer care trebuie să urmeze un tratament departe de casă.

Simbolul campaniei este scaunul. Părinții petrec mult timp stând pe un scaun în timp ce copilul lor este tratat pentru boala cruntă de care suferă. Părinții dorm, de cele mai multe ori, pe un scaun, lângă patul de spital al copilului. Nu există condiții care să le ușureze chiar și puțin situația în care se află.

Își petrec orele între baia comună și nu au unde să se schimbe sau să pregătească o masă.

„E ca și cum am primi un pumn în plex, le taie respiraţia. Pur şi simplu te dezintegrează. Lângă scaun este o pungă. În acea pungă este depozitată întreaga viaţă. E înfiorător să trăieşti aşa”, spune psihoterapeutul Cătălina Dumitrescu, citată de Știrile TVR.

Mai mult, mulți dintre copii nu ar trebui internați, însă medicii fac acest lucru deoarece știu că părinții nu au unde să locuiască. Acest lucru duce la creșterea riscului infecțiilor nosocomiale.

ONG-ul MagicCamp dorește să construiască un centru, MagicHOME, unde vor locui copiii cu afecţiuni grave şi familiile lor. Va avea trei etaje, iar casa va putea găzdui câte 30 de oameni în același timp.

Campania este susținută de mulți artiști români. Actori, cântăreţi şi oameni obişnuiţi se vor așeza pe un scaun dintr-o galerie din centrul Capitalei ca să îi convingă pe oameni să doneze pentru MagicHOME. Sunt necesare 100.000 de SMS-uri.

Dacă vreți să donați doi euro, o puteți face trimițând cuvântul MAGIC la numărul 8844.

Dacă doriți să vă așezați pe scaun, vă puteți înscrie aici.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.