Madridul ia tot! Real a câștigat Liga Campionilor: 3-1 cu FC Liverpool!

Foto: Youtube

Spaniolii de la Real Madrid au câștigat Liga Campionilor, după 3-1 cu formația engleză FC Liverpool. Finala de la Kiev a avut doi eroi: galezul Gareth Bale, care a marcat de două ori, și germanul Loris Karius, care a gafat de două ori.

Este al treilea succes consecutiv pentru Real Madrid în Liga Campionilor. A fost un final de sezon european extraordinar pentru capitala Spaniei, Atletico Madrid câștigând, în urmă cu o săptămână, celălalt mare trofeu al fotbalului continental: Liga Europa.

Real Madrid a ajuns la 13 trofee în cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa.

Seara de la Kiev a început cu ghinion pentru englezi, egipteanul Mohammed Salah, indubitabil „vioara întâi” în acest sezon în trupa lui Jurgen Klopp, fiind scos rapid din joc, după un fault de joc al experimentatului Sergio Ramos. Cel mai bun fotbalist african al anului a ieșit de pe teren în lacrimi, cu un umăr dislocat, fiind înlocuit de previzibilul Adam Lallana.

Madrilenul Dani Carvajal s-a dus să îi țină de urât la vestiare egipteanului înainte de pauză, după ce s-a accidentat la gleznă. Locul său în teren, pe flancul drept al Realului, a fost luat de Nacho.

Prima repriză a fost una echilibrată, controlată în primă fază de englezi, care au avut câteva șuturi blocate la poarta costaricanului Keylor Navas – foarte sigur în intervenții. De cealaltă parte, ibericii s-au făcut remarcați în ofensivă o singură dată.

Cristiano Ronaldo, aflat într-un ofsaid nesemnalizat, a reluat spectaculos cu capul din mijlocul careului, germanul Loris Karius a respins până la Karim Benzema, care a înscris, însă golul a fost anulat, corect, tot din cauza unei poziții afară din joc.

Lucrurile au stat cu totul altfel în partea secundă. Mai întâi, Isco, dintr-o poziție excelentă, a lovit din plin bara transversală, iar în minutul 51, după o fază incredibilă, francezul Benzema a reușit să deschidă scorul. Atacantul Realului a anticipat o pasă banală, cu mâna, a neinspiratului Karius și a marcat unul dintre cele mai simple goluri din cariera sa.

Bucuria madrilenilor a durat doar câteva minute. Excelentul senegalez Sadio Mane a egalat, după o lovitură de colț care a făcut șah-mat apărarea ”albilor”.

Zinedine Zidane a mutat apoi foarte inspirat: Gareth Bale în locul lui Isco. Galezul, cel mai scump jucător din istoria Realului, a înscris imediat un gol de generic, din foarfecă. Era minutul 64.

Câteva momente mai târziu, Sadio Mane putea să o readucă la nivel pe Liverpool, însă a lovit doar bara cu un șut splendid, la firul ierbii. A urmat o ocazie uriașă de gol și pentru Real, însă Robertson l-a blocat în ultima clipă pe Cristiano Ronaldo.

Minutul 83 a adus și golul decisiv al finalei. Gareth Bale a șutat puternic de la peste 30 de metri, Karius – care avea deja pe conștiință primul gol al finalei – a gafat din nou, scăpând mingea printre mâini. A fost al treilea gol de la Kiev al Realului, care, doar câteva minute mai târziu cucerea pentru a treia oară la rând Liga Campionilor.