Lupii și urșii din România sălbatică vor fi admirați de mii de turiști străini

ursul brun
Ursul brun este simbolul faunei sălbatice din România. Foto: Francis C. Franklin via Wikimedia Commons

Peste 5.000 de turişti germani vor veni în acest an în România special pentru a vedea urşi şi lupi în mediul lor natural, potrivit oficialilor din turismul românesc. Acest tip de sejur a fost promovat la târgul internaţional de turism care s-a desfăşurat la Stuttgart în perioada 17-25 ianuarie.

„Standul României la târgul de la Stuttgart a fost vizitat până acum de peste 150.000 de persoane, iar interesul cel mai mare a fost pentru Transilvania şi Delta Dunării, în mod special pentru turismul activ şi turismul în natură. Un segment care a suscitat interes în acest an este observarea de mamifere mari în natură, respectiv urs şi lup, programe pentru care există deja câteva mii de cereri concrete”, a declarat pentru mediafax.ro Adina Secară, directorul Biroului de Informare şi Promovare Turistică a României în Germania.

Ea a spus că dacă în anii trecuţi doar câteva sute de germani ajungeau anual pentru observarea animalelor mari, promovarea făcută la târg pentru acest segment va atrage peste 5.000 de turişti în acest an. Programele sunt dezvoltate de agenţiile de turism, în parteneriat cu ocoalele silvice.

„Pentru observarea de animale mari, turiştii vin în special în zonele Piatra Craiului şi Zărneşti. Cei de la ocoalele silvice le dau zilnic de mâncare urşilor în acelaşi loc şi la aceeaşi oră, o delicatesă pentru ei fiind porumbul cu zahăr. Cu o oră înainte de hrănirea animalelor, turiştii sunt urcaţi în foişoare. Eu am văzut într-o singură oră 16 urşi”, a povestit Secară.

Observarea lupilor este o activitate mai anevoioasă, pentru care turistul trebuie să aloce câteva zile.

lupul cenusiu
Lupul cenușiu. Foto: Retron via Wikimedia Commons

“Foarte mulţi vizitatori au cumpărat vacanţe”

Târgul de la Stuttgart, la care România a fost ţară parteneră în acest an, este una dintre cele mai mari manifestări de acest tip din Europa. La standul României, construit pe 180 de metri pătraţi, au participat 20 de firme.

Târgul a fost vizitat până sâmbătă de peste 210.000 de persoane, dintre care la standul României au ajuns 150.000.

„Au fost foarte mulţi vizitatori care au cumpărat vacanţe direct de la stand, mult mai mulţi decât în anii trecuţi. Fiind ţară parteneră, am avut multe emisiuni la radiourile şi televiziunile din Germania în această perioadă, iar oamenii au văzut destinaţiile promovate şi au venit să cumpere vacanţe”, a mai spus Secară.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în primele zece luni ale anului trecut au ajuns în România 206.000 de turişti germani. Aceştia au fost interesaţi în special de circuite culturale, turism activ, ecoturism şi călătorii în oraşe. În ultimii ani a crescut şi interesul acestora pentru vacanţe în Bucureşti.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Fotografii superbe, inspirate de basmele Fraților Grimm
Cele mai premiate fotografii de nuntă
Povestea din spatele zâmbetului celei mai fericite cățelușe din lume