7 lucruri de care ai nevoie pentru a începe o grădină

idei de decorare sticle
Gărduleț în grădină. Foto: balconygardenweb.com

Primăvara este anotimpul perfect pentru a începe o grădină, chiar dacă planurile se pot face încă din timpul iernii.

Vara, grădinarii își petrec majoritatea timpului udând, eliminând buruienile și îngrijind plantele tinere. Toamna este anotimpul perfect pentru plantarea copacilor, a arbuștilor și a unor plante perene.

Dacă aveți nevoie de echipamente de grădinărit competente, aici găsiți produse ieftine și foarte utile. Mai mult, dacă sunteți deja preocupat de această îndeletnicire, ar putea să vă surprindă plăcut această ofertă de accesorii.

Iată ce trebuie să știți înainte de a începe o grădină.

1. Aveți nevoie de o idee. Vreți o grădină de legume? O grădină cu plante aromatice sau o grădină de flori? Dacă alegeți florile, vă recomandăm plantele anuale. Trebuie să vă imaginați cum doriți să arate grădina dumneavoastră. Vă sfătuim să începeți cu o grădină de mici dimensiuni.

2. Alegerea locului. Majoritatea florilor și legumelor au nevoie de cel puțin 6 ore de lumină pe zi. Aveți nevoie de un loc însorit și curat. Trebuie să degajați terenul pentru a începe să plantați.

3. Prepararea solului. Solul unei grădini trebuie să fie de o calitate foarte bună. Soluția este simplă – materia organică. Adăugați cu generozitate compost, făcut din frunze uscate, bălegar sau iarbă tăiată. Pentru a învăța mai multe despre sol, faceți un test al pH-ului și aflați de ce substanțe au nevoie plantele dumneavoastră.

4. Alegeți plantele. Puteți să le cumpărați de pe internet sau de la pepiniere sau din piață. Sunt numeroase plante disponibile pentru începători, plante care nu necesită o îngrijire excesivă. Printre legumele cele mai ușor de îngrijit se numărăr roșiile, ardeii și castraveții.

5. Plantați. Unele plante tolerează vremea rece și pot fi plantate toamna sau iarna, însă, majoritatea florilor sunt pretențioase și nu se descurcă la temperaturi joase.

Citiți instrucțiunile de pe pachetele cu semințe și respectați-le. Dacă sunteți un începător aventuros puteți să plantați semințe în casă, înaintea ultimului îngheț. Puteți, de asemenea, să cumpărați tăvi sau containere speciale pentru semințe.

Aveți grijă să țineți semințele și plantele mici umede, nu ude.

6. Îngrijire. Udați zilnic puieții plantelor. Pentru a preveni buruieniloe, folosiți paie, ace de pin sau așchii de lemn, cu care veți acoperi solul și vă veți proteja plantele.

7. Țineți-vă de treabă! Odată stabilită, grădina trebuie menținută și muncită. Folosiți îngrășăminte și controlați creșterea plantelor pentru a avea mereu brazde frumoase și productive.