Un nou atac în Londra. O dubă a intrat în mulțime | VIDEO

dubă londra pietoni
Foto: Captură YouTube

Un bărbat a murit și alte 8 persoane au fost rănite după ce o dubă a intrat în pietonii aflați pe trotuar, în apropierea unei moschei din nordul Londrei, relatează BBC.

Duba a intrat în mulțime la scurt timp după miezul nopții (ora 2.00 ora României). Evenimenul s-a produs în apropierea moscheii Finsbury Park din capitala Marii Britanii.

Șoferul, un bărbat în vârstă de 48 de ani, a fost prins de mulțime, iar ulterior arestat de poliție. Premierul Theresa May a declarat că poliția anchetează cazul ca pe un „posibil atentat terorist”.

Consiliul Musulman din Marea Britanie a anunțat că șoferul a intrat intenționat în credincioșii aflați în apropierea moscheii. Se crede că multe dintre victime tocmai ieșiseră din lăcașul de cult.

Consiliul a mai transmis că actul șoferului este o „manifestație violentă de islamofobie” și a solicitat sporirea securității în jurul moscheilor.

„Nu știm încă toate informațiile, însă în mod cert a fost un atac deliberat împotriva londonezilor nevinovați, care tocmai își spuseseră rugăciunile din timpul lunii sfinte a Ramadanului”, a declarat Sadiq Khan, primarul Londrei.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.