Locuri de muncă la biserică. Se caută cântăreț și bucătar

FOTO: Ionuț Fantaziu
FOTO: Ionuț Fantaziu

Bisericile apelează și la platformele online de joburi pentru a-și găsi angajați. În această perioadă, pe cel mai mare site de anunțuri de angajare, eJobs.ro, două biserici au oferte de locuri de muncă.

Parohia Precista Mare din Roman, o „parohie de grad I Urban din cadrul Protopopiatului Roman, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului”, caută cântăreț bisericesc.

Candidatul ideal trebuie să fie „absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă/Seminarul Teologic Ortodox/Școlii de cântăreți bisericești, cunoscător al muzicii plastice și al rânduielilor tipiconale bisericești”.

La descrierea jobului se spune că „responsabilitățile cântărețului bisericesc sunt cele prevăzute în fișa postului”. La capitolul beneficii sunt enumerate faptul că angajatul are normă de lucru întreagă, carte de muncă, asigurare de sănătate și salarizare. Mai multe detalii despre acest loc de muncă găsiți – AICI

Biserica Reformată Casa Speranței caută bucătar pentru centrul rezidențial pentru vârstnici cu sediul în Sânpetru. Aici sunt asigurate servicii sociale pentru 35 de vârstnici.

Candidatul ideal trebuie să aibă „peste 1 an experiență în muncă”, „abilități de comunicare, empatie pentru vârstnici și spirit de lucru în echipă”.

În descrierea jobului se spune că bucătarul care se angajează trebuie să prepare hrana, „conform meniurilor stabilite”, și să fie atent la „respectarea normativelor în vigoare”. Mai multe detalii despre acest loc de muncă găsiți – AICI

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.