Locuri de muncă în Germania: 1,2 milioane de posturi libere în cea mai puternică economie a Europei

Locuri de muncă în Germania (Wikimedia Commons)
Locuri de muncă în Germania (Wikimedia Commons)

Locuri de muncă în Germania: Numărul locurilor de muncă libere din Germania a ajuns la o cifră record în primul trimestru din 2018: 1,2 milioane. Unele dintre aceste job-uri pot fi ocupate și de români.

În primele trei luni din acest an existau 1,19 milioane locuri de muncă neocupate la nivel naţional – cel mai ridicat nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990, arată datele Institutului german pentru cercetarea forţei de muncă, citat de Agerpres.

Dacă vreți să lucrați în Germania, aici găsiți cele mai bune oferte ale momentului.

În Germania anului 2018, numărul locurilor de muncă vacante a crescut cu 126.000 față de anul trecut.

Cele mai multe job-uri libere sunt în vestul țării, unde sunt peste 930.000 de posturi disponibile. Datele prelevate de la peste 15.000 de angajatori germani arată că în estul țării sunt disponibile 260.000 de poziții.

Locuri de muncă în Germania pentru români

Companii germane sunt în căutare de forţă de muncă, dar cea mai mare cerere este la firmele mici, cu până la nouă angajaţi.

Pentru a vă angaja în Germania, intrați aici.

Cele mai multe locuri de muncă vacante în Germania – 327.000 – sunt pentru consultanţi, consilieri fiscali, arhitecţi, cercetători de piaţă, specialişti în publicitate şi experţi IT, în timp ce în industrie, motorul tradiţional de creştere a economiei, sunt 163.000 de poziţii neocupate, mai precizează sursa citată.

Angajatorii germani, care nu oferă un salariu minim pe economie la fel de generos ca în alte state bogate ale Europei, încearcă să atragă noi muncitori cu diferite bonusuri, printre care și majorări salariale mai ridicate decât rata inflației, cât și condiții de lucru flexibile.

Locuri de muncă în Germania pentru români

Există programe de pregătire pentru cetățenii din alte state europene unde șomajul în rândul tinerilor este ridicat, printre ele fiind și România.

În Germania, rata șomajului este de doar 5,3%, fiind cea mai mică de după reunificarea țării, în urmă cu aproape 30 de ani.

Pentru un loc de muncă în Germania, intrați aici.