Locul de muncă plătit cu 400.000 de dolari pe an pe care nu-l vrea nimeni

Un chirurg din Tokoroa, Noua Zeelandă, caută de 2 ani un medic începător pentru cabinetul său medical privat, însă până acum nimeni nu a aplicat pentru acest loc de muncă, în ciuda pachetului salarial extrem de atractiv, relatează „The Guardian”.

Angajatul ar urma să primească un salariu de 400.000 de dolari pe an și să aibă o vacanță anuală de 3 luni.

În ultimii 2 ani, medicul aflat într-o zonă rurală din Noua Zeelandă a tot încercat să găsească un medic cu care să împartă volumul de muncă, însă după 2 ani postul este în continuare neocupat.

Medicul Alan Kenny are un cabinet medical în micuța localitate Tokoroa din nordul Noii Zeelande, care are o populație de 13.600 de locuitori.

Alan Kenny a povestit că este suprasolicitat și că în mod repetat a trebuit să își anuleze vacanțele deoarece îi este foarte greu să găsească un înlocuitor.

„Pot să le ofer un venit cu adevărat uimitor”

„Pot să le ofer un venit cu adevărat uimitor. Cabinetul meu a explodat în ultimul an și cu cât ai mai mulți pacienți, cu atât faci mai mulți bani. Dar până la urmă îți dai seama că nu reușești să faci față”, a mai spus el.

În urmă cu 2 ani, fiica lui Kenny a venit la cabinetul tatălui său pentru a lucra ca medic generalist și pentru a-l ajuta cu volumul de muncă, însă nu a fost suficient, mai notează „The Guardian”.

Dincolo de salariul atractiv, Kenny îi va oferi angajatului și 3 luni de vacanță pe an. Acesta nu va trebui să muncească noaptea sau în weekend.

Potrivit autorităților, cele mai multe posturi libere pentru medici generaliști din zona rurală din Noua Zeelandă sunt ocupate de medici care vin din alte țări. Salariul obișnuit pentru un medic generalist care lucrează în zona rurală este cuprins între 150.000 și 280.000 de dolari neozeelandezi pe an (adică între 100.000 și 185.000 de dolari americani pe an). Posturile libere se ocupă, de regulă, în 2-3 ani.

Izolarea, lipsa distracțiilor și a activităților sociale, precum și varietatea extrem de redusă a școlilor și a instituțiilor de învățământ se numără printre principalele motive care îi îndepărtează pe eventualii medici de această zonă. De asemenea, și accesul la rețelele de comunicație este precar.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă pentru români în Germania
Primul centru ştiinţific din România în care copiii învaţă gratuit, cu ajutorul experimentelor
Cum să îți tunzi și să îți îngrijești corect barba. 10 trucuri ca să obții o barbă perfectă

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.