Locuiești în străinătate? Cum poți să îți aduci animalul preferat din România, fără să mai treci pe acasă

Dacă locuiești în străinătate, nu este neapărat necesar să te întorci în România pentru a-ți aduce aproape animalul de companie. Cineva din țară ți-l poate trimite cu ajutorul unei firme specializate.

Animalele sunt preluate de la locuința lor din România și transportate în diferite țări din Europa (Anglia, Germania, Franța, Olanda, Belgia, Austria, Ungaria, Italia, Spania), în condiții excelente.

Cu ajutorul specializat de la o firmă de transport animale de companie internațional, prietenul tău necuvântător (fie că vorbim de un câini sau de o pisică) va fi urcat într-un mijloc de transport autorizat de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Toate mașinile au un sistem, Webasto, care realizează încălzirea habitaclului chiar și atunci când motorul mașinii de transport este oprit. La fiecare 3-4 ore de drum, animalele sunt hrănite și adăpate de personalul firmei. De asemenea, animalelor li se face curat ori de câte ori este nevoie.

Deși firma transportă animale în toate cele 9 state menționate mai sus, cele mai frecvente cereri vin din partea românilor stabiliți în Marea Britanie.

Orașele de transport câini și pisici în Anglia pot fi: Londra, Oxford, Birmingham, Liverpool, Leeds, Manchester și Holyhead. Animalul este preluat de la persoana de contact din România și livrat stăpânului, în unul dintre aceste orașe.

Șoferii și însoțitorii dețin certificat de competență profesională eliberat de Direcția Sanitar Veterinară, valabil pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

Iată și condițiile care trebuie îndeplinite pentru transportul unui câine sau al unei pisici:

– să aibă cel puțin 4 luni la momentul plecării din țară;

– data implantării sau citirii microcipului să fie înainte de data vaccinării antirabice;

– data vacinării antirabice să fie cu cel puțin 21 de zile anterioară datei plecării;

– în ziua plecării sau cu maxim 24 ore înainte, animalul trebuie deparazitat (intern, extern) și supus unui examen clinic, de către un medic veterinar;

– toate aceste date trebuie să se regăsească în pașaportul câinelul sau pisicii (deparazitarea internă, externă și viza de clinic sănătos);

– vaccinul antirabic trebuie scris cu pixul, semnat, parafat, ștampila rotundă și folie de protecție.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.