Liviu Dragnea: Nu este exclus să declanșăm suspendarea lui Iohannis

liviu dragnea suspendare iohannis
Foto: cdep.ro / Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Liviu Dragnea a declarat luni, 25 iunie, că nu este exclus ca PSD să declanșeze procedura de suspendare din funcție a președintelui Klaus Iohannis dacă acesta nu va da un răspuns nici în această săptămână în privința cererii Curții Constituționale de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, din funcție.

”Nu este exclusă, nu este exclusă, pentru că deja a stat neconstituțional de mult, dacă se poate spune așa, și nepermis de mult. Jocul cu hai să mai citim, stai că încă n-am citit este o bătie de joc la adresa Curții Constituționale. Nu-i dau eu răgaz, dar cred că a întârziat foarte mult”, a spus Liviu Dragnea, citat de știrileprotv.ro.

Președintele Klaus Iohannis a declarat recent că încă este în faza de analiză a documentului prin care judecătorii Curții Constituționale au motivat solicitarea de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

În acest weekend Klaus Iohannis a făcut și un anunț-surpriză pe când se afla la Sibiu: a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte al țării.

El a spus și că societatea civilă trebuie să fie pregătită să riposteze în cazul în care se va ajunge la o ordonanță de urgență pe codurile penale.

„Odată și odată trebuie să tragem linie și să terminam cu ordonanțele de urgență. Societatea civilă trebuie să fie alertă și, când apar ordonanțe, să protestăm cu toată fermitatea împotriva acestei chestiuni”, a declarat Klaus Iohannis.

Miza importantă din Codul penal este redefinirea abuzului în serviciu și impunerea unui prag valoric.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.