Liviu Dragnea se plânge americanilor: ”Lupta anti-corupție a mers prea departe”

Liviu Drangea
Liviu Drangea

Într-un interviu acordat agenției Associated Press, președintele PSD Liviu Dragnea susține că procurorii anti-corupție din România fac exces de zel și vizează toți politicienii.

„A fost o perioadă de mai mulţi ani, când de obicei cine era la putere nu era investigat. Am trecut în cealaltă extremă, în care cei care sunt în clasa politică sa fie toţi acuzaţi, urmăriţi, investigaţi şi trimişi în judecată”, a declarat liderul PSD pentru AP.

Agenția de știri americană a trecut în revistă problemele cu justiția care îl împiedică pe Liviu Dragnea să ocupe funcția de premier.

”Încet, încet, România va găsi o abordare corectă, legală și constituțională”, crede Dragnea despre lupta anti-corupție.

Dragnea a vorbit cu jurnaliștii americani și despre retragerea SUA din acordul cu Iranul.

„Statele Unite nu s-ar fi retras din acest acord fără să aibă informaţii foarte serioase”, a spus Dragnea, adăugând că reacțiile critice pe această temă ale puterilor europene sunt ”posibil pripite”.

„Situaţia din Orientul Mijlociu este complexă. Unii o cunosc în totalitate, alţii cred că o cunosc, iar alţii nu o înţeleg”, a mai declarat Dragnea.

Liviu Dragnea: PSD este eurofil

Liderul PSD s-a arătat ”îngrijorat și preocupat” de o Europă ”cu două viteze”, precizând că ”pentru noi este important ca principiul coeziunii să fie respectat, iar diferenţele de dezvoltare să nu se accentueze, ci să se diminueze”.

În același timp, președintele Camerei Deputaților a spus că PSD este „eurofil” şi susţine conceptul Uniunii Europene.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.