Dragnea, văzut în aeroportul din Viena în timp ce oamenii ieșeau la protest. Ce i-a zis o româncă

liviu dragnea viena
Foto: Irina Vasilescu (Facebook)

În timp ce mii se oameni se pregăteau să iasă în stradă pentru a protesta împotriva legilor justiției propuse de Guvernul PSD, liderul social-democrat Liviu Dragnea se afla pe Aeroportul din Viena și se pregătea să se întoarcă în țară cu o cursă Austrian Airlines.

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost văzut aseară, 5 noiembrie, în timp ce aștepta îmbarcarea. Irina Vasilescu este cea care l-a pozat și a publicat pe Facebook o fotografie cu liderul PSD.

„Suntem în aeroportul din Viena, colegi de avion cu Dragnea însuși. Am crezut că e coincidență de nume când l-au strigat la poartă. E mai gras decât mi-l aminteam. M-am dus la el și, de la o distanță respectuoasă, i-am zis: „De aici, noi mergem direct în piața Victoriei. Să știți că n-o să câștigați. O să vă mănânce pușcăria.” M-a întrebat „ce să câștig?” Un acces de patetism m-a împins să zic „războiul împotriva poporului român”. S-a crucit. I-am zis că va avea nevoie de mult mai multe cruci. Ne vedem curând, în stradă. #rezist FYI cursa Austrian Airlines aterizează la 20.10, dacă aveți chef de un Flashmob”, a scris Irina Vasilescu pe rețeaua de socializare.

Fotografia sa a primit mii de aprecieri și s-a viralizat rapid pe Facebook, fiind redistribuită de sute de internauți.

Aproximativ 20.000 de oameni au ieșit în stradă duminică seara în București pentru a protesta împotriva modificării legilor justiției în varianta preferată de social-democrați. Protestatarii s-au adunat în fața Guvernului, în Piața Victoriei, iar apoi au pornit în marș pe traseul Piața Romană – Piața Universității – Piața Unirii – Piața Constituției.

Oamenii au scandat împotriva Guvernului Tudose și au cerut deminia ministrului Justiției, Tudorel Toader. Una dintre cele mai scandate lozinci a fost „Tudorel, sluga model”.

Mii de oameni au protestat și în orașele mari ale României.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.