Liviu Dragnea, iritat de o întrebare despre dosarele sale | VIDEO

liviu dragnea abuzul în serviciu
Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Liderul social-democrat Liviu Dragnea a fost iritat de o întrebare despre dosarele în care este cercetat, venită din partea unui reporter pe holul Palatului Parlamentului.

În imaginile surprinse de postul de televiziune Digi24 se vede cum, întrebat dacă a discutat cu pensionarii PSD și despre dosarele în care este inculpat, se întoarce brusc spre reporter și îi răspunde pe un ton iritat: „Da, și despre dosarele mele, domnișoară”.

Ieri, 23 noiembrie, Liviu Dragnea a participat la Reuniunea Consiliului Naţional al Organizaţiei de Pensionari a PSD.

„Am avut o discuție de suflet cu pensionarii. Am vorbit cu ei despre suflet”, declarase în fața reporterilor Liviu Dragnea, care a fost vizibil deranjat de întrebarea care a urmat, cea despre dosarele sale.

Liviu Dragnea are sechestru pe toată averea

Liviu Dragnea are acum sechestru pe toată averea în dosarul Tel Drum. Statul are de recuperat 127 de milioane de lei de la liderul PSD şi de la alți 4 inculpaţi din dosar. Suma depăşeşte valoarea întregii averi a lui Liviu Dragnea, aşa că DNA i-a pus sechestru pe toate bunurile: case, terenuri, acţiuni, bani din conturi bancare, precum și pe banii daţi cu împrumut sau pe sumele de bani cu care alte persoane sunt datoarea la Liviu Dragnea, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie.

Liderul social-democrat Liviu Dragnea este acuzat de procurorii DNA de constituirea unui grup infracțional organizat, de obținerea pe nedrept a unor fonduri europene și de abuz în serviciu. De asemenea, procurorii DNA arată că Dragnea este cel care controlează firma Tel Drum.

Concret, Liviu Dragnea, președintele Consiliului Județean Teleorman la data faptelor, este acuzat de:
– constituirea unui grup infracțional organizat,
– două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul;

Potrivit DNA, suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman la acea dată, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri.

Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.