Liviu Dragnea, discurs furibund: „Vom fi mult mai radicali”

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Liviu Drangea a declarat la finalul Comitetului Executiv al PSD că a discutat alături de colegii săi și că a decis să își păstreze atât funcția de șef al PSD, cât și pe cea de președinte al Camerei Deputaților.

Liderul PSD a menționat în repetate rânduri că el și partidul său vor „merge până la capăt” cu modificarea legilor justiției: „[Colegii – n.r.] au spus că nu putem să ezităm să nu ducem lupta pe care am început-o, de normalizare a legii justiției și a codurilor penale și de destructurare a acestui sistem ocult. Eu le-am spus că nu am nicio ezitare. Am spus că am de gând să merg până la capăt. Statul paralel va fi zdrobit. Și eu, și colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi și mai radicali. Nu mă sperie nici Iohannis, nici Pahonțu, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta”.

Liviu Dragnea a mai spus că, de acum încolo, social-democrații vor fi și mai „fermi” și „radicali”: „Decizia mea este foarte fermă. Rămân la conducerea PSD, răman si la conducerea majorității parlamentare impreună cu domnul Călin Popescu Tăriceanu”, a mai spus Liviu Dragnea.

El a spus că a avut discuții cu colegii de partid cu cele două mandate așezate pe masă, în mod simbolic (cel de președinte al PSD și cel de președinte al Camerei Deputaților): „Fiecare coleg și-a exprimat în mod simbolic părerea și susținerea și mi-au cerut, în unanimitate, să nu am o abordare personală. Mai importante decât mine sunt stabilitatea țării, îndeplinirea programului de guvernare și stabilitatea partidului, pentru că riscul este uriaș ca PSD-ul să se destructureze”.

„Eu am fost târât în acest dosar pe baza a doua declarații, a două doamne. Ieri am asistat la o execuție în masă. A trebuit să fie condamnați 9 oameni ca sa se justifice condamnarea mea”, a declarat Liviu Dragnea după încheierea Comitetului Executiv.

Miecuri, 21 iunie, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.