VIDEO Intervenție în forță a trupelor speciale franceze, într-o suburbie din Paris

Trupele speciale franceze au desfășurat în această dimineață o operațiune de amploare în cartierul Saint Denis, care se află la perferia Parisului. Potrivit jurnaliștilor francezi, vizat de acest raid ar fi coordonatorul atacurilor de vineri și mai multe persoane. Deocamdată nu este clar dacă acesta a fost prins sau ucis.

Trei persoane ar fi fost ucise și alte cinci ar fi fost arestate. Printre ele ar fi și o femeie-kamikaze care şi-a declanşat centura cu exploziv. Mai mulţi membri ai forţelor speciale franceze ar fi fost răniţi. Un bilanţ oficial încă nu a fost anunţat.

Martorii spun că s-au auzit mai multe explozii și focuri de armă. În zonă au ajuns și trupe de militari, însă doar pentru a asigura protecția oamenilor din zonă. Jurnaliștii au numărat trei camioane cu militari. Locuitorii din blocurile din apropierea au fost anunțați de la prima oră să stea în casă și să nu iasă pe străzile din zonă.

Creierul atacurilor teroriste din Franța ar fi Abdelhamid Abaaoud, un belgian de 27 de ani, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai activi militanți ai Statului Islamic, ar fi principalul suspect pentru organizarea atacurilor din Paris. Este cunoscut și sub numele de Abou Omar al-Baljiki și ar apărea într-o înregistrarea video cu o atrocitate a Statului Islamic.

Acesta era volanul unei mașini care târa cadavre mutilate către o groapă comună. În 2014, teroristul și-ar fi răpit fratele în vârstă de 13 ani, din Belgia, și l-a dus în Siria să-l facă terorist. Tatăl său a depus plângere împotriva sa, iar justiția belgiană l-a condamnat, în lipsă, la închisoare, pentru răpire.

Imagini filmate în camera de hotel unde teroriştii au stat înainte de atentatele teroriste de la Paris au fost postate pe internet. Unul dintre teroriști, Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, a închiriat două camere într-un hotel din suburbia Val-de-Marne, din sudul capitalei Franţei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.