Livada cu gutui și smochini din curtea școlii

Scoala_Ferdinand_I_Bucuresti
Școala „Ferdinand I” din București / Foto: Asociația Salvați Dunărea și Delta

Voluntari și elevi din Focșani, Galați și București au amenajat trei spații verzi, au plantat copaci și plante ornamentale și au adunat gunoaiele din orașe. Acțiunile au fost desfășurate în cadrul programului „Omul Reînverzește locul!”, desfășurat de Asociația Salvați Dunărea și Delta și de alte organizații locale.

Pe 24 octombrie, 100 de voluntari au amenajat Parcul Nicolae Bălcescu din Focșani: au curățat spațiile verzi, au plantat copaci și plante ornamentale, au instalat plăcuțe cu informații despre speciile de plante și au reparat băncile.

Tot săptămâna trecută, 20 de elevi ai Școlii Ferdinand I din București, alături de 20 de voluntari, au amenajat o grădină de legume pe straturi înălțate și au plantat pomi (gutui, smochin, cireș, păr, viţă de vie, zmeur) și alte specii de plante și arbori (salcâm, soc, albiție, liliac, tătăneasă, trifoi pitic).

Actiune_Galati
La Galați au fost plantați salcâmi / Foto: Asociația Salvați Dunărea și Delta

„Grădina din curtea școlii Ferdinand I a devenit un instrument și o platformă educațională care facilitează susținerea atelierelor de grădinărit și educație ecologică pentru elevii școlii”, arată reprezentanții Asociației Salvați Dunărea și Delta.

În orașul Galați, peste 100 de voluntari au plantat 1.000 de puieți de salcâm. Înainte de plantare, zona a fost igienizată, voluntarii strângând zeci de saci cu gunoaie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.